Kod Plavnika umro njemački ronioc

Foto: FaH

NJEMAČKI 60-godišnji ronioc preminuo je u subotu tijekom organiziranog ronjenja kod otoka Plavnika, a o uzrocima nesreće provodi se očevid.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) pokrenuli su akciju hitnog medicinskog transporta (MEDICO) nakon dojave Županijskog centra ŽC 112 Rijeka u 11.41 sati o stradavanju jednog ronioca na otoku Plavniku, nad kojim se tada primjenjivala reanimacija. Županijskom centru 112 to su dojavili organizatori ronjenja.

Nesreća se dogodila tijekom ronilačke ture


U akciji hitnog medicinskog transporta (MEDICO) angažirana je tvrtka SeaHelp, čija posada se nalazila najbliže mjestu nesreće te su po ukrcaju liječnika Hitne medicinske pomoći Rijeka isplovili prema stradalom roniocu.

W.H.H., rođen 1958., državljanin Republike Njemačke, nažalost, u međuvremenu je preminuo te su djelatnici tvrtke SeaHelp, u dogovoru s Pomorskom policijom, prevezli tijelo stradalog ronioca u gradsku luku Krk, gdje su ga preuzeli policijski službenici u daljnje postupanje, izvijestili su u nedjelju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Prema prikupljenim podacima u sklopu očevida o uzrocima ove ronilačke nesreće, Lučka kapetanija Rijeka izvijestila je kako se nesreća dogodila tijekom ronilačke ture u organizaciji škole ronjenja u vlasništvu R.W. koja je registrirana u Hrvatskoj.

U ovom slučaju slijede daljnja istražna postupanja u nadležnosti Pomorske policije Rijeka.

Pročitajte više