Plenković i Kolinda dogovorili sastanak o Aferi Hotmail

Foto: Hina, Pixsell/Patrik Macek

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković razgovarali su danas telefonom i dogovorili sastanak idući tjedan. Točan dan sastanka još nije dogovoren, piše HRT.
 
Grabar-Kitarović jučer je primila ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije Danijela Markića. On joj je predao izvješće o saznanjima SOA-e vezane uz Aferu Hotmail. Kolinda je najavila i kako će zbog te afere i zbog aktualnog stanja u Agrokoru zatražiti održavanje sjednice Nacionalne sigurnosti. 
 
Sastanak će se održati sljedeći tjedan
 
S Plenkovićem će se sastati sljedeći tjedan. "Skupina ljudi koja je sudjelovala u prepisci privatnim mailovima pokazala je veliku neozbiljnost prema vrlo ozbiljnom pitanju i nacionalnom problemu, a taj način komunikacije baca sjenu na cijeli proces", kazala je Kolinda Grabar-Kitarović jučer u saboru.
 
"Ne želim da dođe do komplikacija jer o tome ovisi stabilnost radnih mjesta u koncernu Agrokor i stabilnost hrvatskog gospodarstva", dodala je. "Zašto jedna skupina dužnosnika, ozbiljnih ljudi, komunicira preko Hotmaila i drugih privatnih mailova čiji su serveri izvan države o jednom tako bitnom državnom pitanju. Zašto su izbjegavali službene mailove? To baca sjenu na cijeli proces", kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.
 
Zbog aktualne situacije otkazala putovanja
 
Podsjetimo, zbog aktualne situacije otkazala je i put u Slovačku i Crnu Goru. Iako se od otkrivanja mailova u Aferi Hotmail nije puno o tome izjašnjavala, Kolinda Grabar-Kitarović poručila je kako sada kreće u političku akciju. Smatra ostavku potpredsjednice vlade Martine Dalić razboritom i naziva je "odgovornim političkim činom".
 
Smatra kako nijedan važan državni posao, poput nagodbe o restrukturiranju Agrokora, ne smije ovisiti o jednom čovjeku i biti njegov talac. 
 
 

 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz mailove Martine Dalić oko Agrokora instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Agrokor

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više