ČUDO U FINALU KUPA Rebić s dva gola šokirao Bayern, Kovač slavi uspjeh karijere

Foto: EPA

POD vodstvom Nike Kovača, Eintracht Frankfurt s 3:1 iznenađujuće je na Olimpijskom stadionu u Berlinu porazio Bayern München u finalu njemačkog kupa. Pobjedom, začinjenom s dva pogotka Ante Rebića, osvojio je peti Kup u klupskoj povijesti te se plasirao u Europa ligu.

>> Niko Kovač u suzama nakon senzacije i prvog trofeja u trenerskoj karijeri

Eintracht na Rebićev pogon 
 
Već u 11. minuti ogleda Eintracht Frankfurt poveo je zgoditkom Ante Rebića. Unatoč statističkoj dominaciji, Bayern München izjednačio je tek u 53. minuti golom Roberta Lewandowskog. 
 
Bavarski klub, s teretom favorita na plećima, jurnuo je po pobjedu kako bi kompletirao klupske vitrine dvostrukom krunom. Bio je dominantan, ali kaskao je u realizaciji. Premda potisnut, Eintracht Frankfurt zračio je strpljivošću i disciplinom.
 
Krucijalni moment utakmice zabilježen je u 82. minuti. Ante Rebić ponovno je poentirao za vodstvo frankfurtskog kluba. Dok se u pozadini pripremalo euforično slavlje Eintrachtovih navijača, Mijat Gaćinović u 96. minuti susreta presudio je šokiranim Bavarcima.
 
Kovače suze i prvi trofej nakon 30 godina
 
Opća radost eksplodirala je na kraju utakmice. O dosegu frankfurtskog kluba dovoljno su govorile i suze radosnice Nike Kovača, budućeg šefa struke u Bayern Münchenu koji se ovjenčao prvim pokalom u trenerskoj karijeri. 
 
I protekle se sezone Eintracht Frankfurt, također pod ravnanjem Nike Kovača, kvalificirao u završnicu njemačkog kupa koji je osvajao 1974. i 1975. te 1981. i 1988. godine. Međutim, u finalu je s 1:2 izgubio protiv Borussije Dortmund. Večeras, pak, nije pokleknuo te se okitio prvim Kupom nakon već dugih 30 godina. 

Bayern i dalje nedodirljiv

Rekorder po broju njemačkih kupova i dalje je Bayern München s 18 titula prvaka. Slijede ga Werder Bremen sa šest naslova te Schalke 04 i Eintracht Frankfurt s pet trofeja. 

 

 

Pročitajte više