Dvije žene povezane s džihadistom iz Pariza puštene na slobodu

Screenshot: Twitter 

DVIJE mlade žene bliske džihadistu koji je nožem ubio muškarca u Parizu, danas su puštene na slobodu nakon dva dana pritvora, rekao je jedan sudski izvor.
 
>> Spriječen novi napad u Francuskoj, uhićena dva brata iz Egipta
 
Riječ je o dvije mlade žene koje su bliske Kamzatu Azimovu, 20-godišnjem tursko-ruskom napadaču kojeg je ubila policija i Abdulu Hakimu Anajevu, njegovu prijatelju koji je pritvoren u četvrtak.
 
Obje su žene privedene u četvrtak u Parizu, na zahtjev suca zaduženog za istragu, pokrenutu zbog ubojstva i pokušaja ubojstava.
 
Jedna od njih, Ines Hamza, radikalizirana je 19-godišnjakinja koja se vjenčala s Abdoulom Hakimom Anajevom i zatim se pokušala vratiti u Siriju. Druga žena je njezina prijateljica.
 
Azimov nožem ubio 29-godišnjaka
 
U siječnju 2017. Ines Hamza je bila ispitana zbog povezanosti sa zločincima i zatim oslobođena, prema izvorima bliskim istrazi.
 
Azimov je 12. svibnja nožem ubio 29-godišnjaka u središtu Pariza, a rođen je 1997. u Čečeniji, objavio je pravosudni izvor.
 
Odgovornost za napad preuzela je Islamska država (IS) preko novinske agencije Amaq, ali nije ponudila nikakve dokaze za svoju tvrdnju.
 
Francuska je pod pojačanim mjerama sigurnosti zbog niza napada koje je izveo ili inspirirao IS i u kojima je od 2015. ubijeno više od 240 osoba.

Pročitajte više