Don Stojić o ženama u crnini: Smrdi na fašizam

Foto: Pixsell/Luka Stanzl/Facebook, Video: Sanja Padjen

DON Damir Stojić prokomentirao je današnji prosvjed na zagrebačkom Hodu za život.

Naime, danas je nekoliko aktivistica, odjevenih u crninu, sjelo pred povorku i zapriječilo put sudionicima Hoda za život. Policajci su ih odmah priveli i strpali u marice, a kolona "hodača" nastavila je marširati prema trgu.

>> POGLEDAJTE PRIVOĐENJE U ZAGREBU Sjele pred protivnike pobačaja, odmah ih strpali u maricu

"Smrdi na fašizam"

"Nose crno, bespravno spriječavaju ljudima prolaz... zaista smrdi na fažizam. Huey Long je davno rekao: 'fašisti budućnosti nazivati će sebe anti-fašistima.'", prokomentirao je don Stojić na svom Facebook profilu.


Napad na elementarna prava žena

Aktivistice su u Zagrebu ranije izvele gerilsku akciju - nosile su lijes i bile u crnini te glumile sprovod žene žrtve pobačaja. Razgovarali smo s onima koje policija danas nije privela.

"Stale smo pred povorku jer smatramo da to nije nikakav hod za život, već napad na elementarna prava žena. Takvi isti ljudi podupiru obiteljske zakone koji idu za ukidanjem javnog zdravstva i školstva, protive se zdravstvenom odgoju. Žene imaju pravo odlučivati o svojem tijelu. Ako žena ne želi roditi, nema toga tko je može spriječiti da abortira. Abortus je zdravstvena usluga koja treba biti dostupna svima", kazale su za Index.

Niz kontroverznih izjava


Don Damir Stojić je poznat po nizu kontroverznih izjava. Primjerice, zaslužan za gostovanje ultrakonzervativne američke spisateljice Judith Reisman koju dio liberalnog američkog tiska naziva "kraljicom mržnje" prema LGBT zajednicama. Stojić je aktivno sudjelovao u organiziranju i zagovaranju referenduma o ustavnoj definiciji braka.

Također, 2014. godine je održao i božićnu misu šatorašima, kada je zaključio da "rat još nije gotov".

"Rat još traje"


"Vi ste prije 20 i više godina stali na braniku naše domovine i branili nas. Branili smo vanjsku granicu Hrvatske, i znali smo tko puca odakle puca i s čim puca. Rat nije gotov, rat još uvijek traje. Osigurali smo naše granice, ali sada smo u ratu za dušu naše nacije", rekao je don Stojić.

"Prije 20 godina su prelazili granicu i napadali nas, a sada smo došli do toga da smo spremni platiti liječnicima iz susjedne države da pređu Dunav i da ubijaju našu djecu. Prije 20 godina su prelazili granicu i napadali nas, a sada smo došli do toga da smo spremni platiti liječnicima iz susjedne države da pređu Dunav i da ubijaju našu djecu", rekao je Stojić.

Oštro se protivi i Zakonu o medicinski potpomognutoj oplodnji, a bio je i jedan od predvodnika pobune protiv Zdravstvenog odgoja.

 

 

Pročitajte više