JADRANSKI DERBI ZA KRAJ SEZONE Rijeka i Hajduk za drugo mjesto, Dinamo zove na proslavu naslova

Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

POSLJEDNJE dvije utakmice ove sezone igrat će se u zadnjem, 36. kolu Prve HNL. Na Rujevici se priprema 149. jadranski derbi između Rijeke i Hajduka u direktnoj borbi za drugo mjesto. Prošlogodišnji prvak ima bod više od Splićana pa će od 17 sati pokušati obraniti svoju poziciju, a gosti eventualnom pobjedom završiti sezonu barem ispred jednog od dva najveća rivala, što je prava rijetkost u posljednjem desetljeću.

> JADRANSKI DERBI ZA DRUGO MJESTO Kek: Hajduk pili naopako

> PROBLEMI NA POLJUDU UOČI DERBIJA Kopić: Kalkulacije ne dolaze u obzir, to nije Hajduk

Rijeka je dosad 42 puta pobijedila Hajduk, uz 56 poraza i 50 remija. Momčad Matjaža Keka želi pobjedom pred svojim navijačima zaključiti sezonu.

"Uvijek postoje tenzije u ovom velikom rivalstvu. Već sam čuo za pilu naopako da je Hajduku važan Kup. Ne mogu vjerovati da igrači mogu ući u derbi, a da su im misli negdje drugdje. Jedna ovakva utakmica sigurno može malo uljepšati sezonu ili je napraviti malo ružnijom na kraju", naglasio je Kek. 

U posljednja 22 dvoboja Hajduk je tek jednom srušio Rijeku, a neugodni niz uspio je prekinuti 2. prosinca 2017., kada je također na Rujevici slavio 2:1 golovima Bašića i Ercega. Također, momčad Željka Kopića za četiri dana u Vinkovcima igra finale Kupa protiv Dinama, ali trener Željko Kopić obećava derbi bez kalkulacija.

"Vjerujem da su svi svjesni važnosti oba dvoboja, s naglaskom na ovaj prvi koji nam slijedi. Također, uvjeren sam da imamo dovoljno snage, mudrosti i kapaciteta da odigramo dvije prave utakmice na način kako se to od nas očekuje", rekao je Kopić.

Nakon obračuna na Rujevici, zavjesu na prvenstvo od 19 sati spustit će novi prvak Dinamo, koji će na Maksimiru proslaviti titulu protiv Istre. Bit će to debi Nenada Bjelice na klupi Dinama te uvertira za finale Kupa protiv Hajduka.

> Bjelica uoči Dinamove proslave naslova: Neću nikoga čuvati za finale Kupa s Hajdukom

> Dinamo poziva navijače na proslavu: Besplatno na Istok, svakom navijaču šampionska majica

"U klubu sam zatekao pozitivnu atmosferu, ali pred nama je podosta posla. Protiv Intera ne osjećamo nikakav pritisak. Premda smo prvaci, pred našim navijačima želimo pobijediti Zaprešićane. Svima želimo pokazati kako je Dinamo bio najbolji u sezoni na izmaku", poručio je Bjelica.

Zagrepčani žele prekinuti i niz od četiri meča bez pobjede u prvenstvu (tri poraza i remi), a najbolja prilika za to je protiv rivala od kojeg nije izgubio u zadnja 33 međusobna dvoboja. Dinamo je 28 puta slavio, uz pet remija, a protivnik iz Zaprešića posljednju pobjedu nad današnjim protivnikom ostvario je davnog 29. kolovoza 2004. godine (1:0). 

<br>

Pročitajte više