Identificiran muškarac koji je pucao u Trumpovom golf-klubu: "Slavio je kad je postao Amerikanac"

Foto: Twitter
 
PRIJE manje od godine dana, Jonathan Oddi ponosno je pozirao uz američku zastavu slaveći svoje novo državljanstvo, piše Miami Herald.
 
Jonathan Oddi (42) prije manje od godine dana na Instagramu je objavio fotografiju pred američkom zastavom i napisao: "Bog blagoslovio SAD, napokon sam Amerikanac!"
 
Danas ujutro strgnuo je američku zastavu u Trumpovom golf-klubu i počeo pucati, a pritom je vikao protiv Trumpa, Obame i repera P. Diddyja, izjavila je policija.
 
 
>>Policija ranila napadača koji je pucao u Trumpovom golf-klubu: "Ne odbacujemo mogućnost terorizma"
 
Oddi je u stabilnom stanju u bolnici nakon što ga je policija upucala u noge, a prijeti mu optužba za pokušaj ubojstva. Srećom, tijekom incidenta nije bilo drugih ozlijeđenih.
 
Oddi se na društvenim medijima opisuje kao instruktor fitnessa te poduzetnik koji ulaže u nekretnine. Rođen je u Južnoafričkoj Republici, a porijeklom je iz Italije. Policija još uvijek pokušava utvrditi motiv napada.
 
 
 
 
Njegov dugogodišnji prijatelj Luis David Gonzalez izjavio je da je Oddi "plesač i zabavljač": "Iznenađen sam i zbunjen... Poznajem ga 10 godina. On je dobra osoba. Jako sam iznenađen što je ovo učinio". 
 
 

Pročitajte više