Zbog utapanja dječaka na bazenu u Koprivnici kazneno prijavljene četiri osobe

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

POLICIJSKA uprava koprivničko-križevačka je u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu dovršila kriminalističko istraživanje nad tri žene u dobi od 38, 22 i 20 godina te muškarcem starim 38 godina zbog sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti - dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

>> TRAGEDIJA U KOPRIVNICI 8-godišnji dječak se utopio u bazenu, otac je iz kafića čuo ljude kako vrište

Radi se o slučaju utapanja dječaka prije mjesec dana na rođendanskoj zabavi na gradskim bazenima u Koprivnici.

Podsjetimo, osmogodišnji dječak utopio se 15. travnja na proslavi dječjeg rođendana na gradskim bazenima u Koprivnici. Na proslavi rođendana bilo je osmero djece na koje su pazile tri animatorice.

Djeca su ušla u tzv. brzu rijeku, izdvojeni dio u kojem voda povremeno jače struji. Ne zna se što se potom dogodilo, ali nesretni dječak nije isplivao.

Otac je čuo plač iz kafića

Navodno je njegovo tijelo prvi primijetio jedan plivač. Na proslavi je bilo osmero djece na koju su pazile tri animatorice. Prema riječima očevidaca, nitko nije ništa primijetio sve dok odjednom plivač nije ugledao tijelo nesretnog dječaka kako pluta na vodi.


Bazeni su nakon tragedije odmah zatvoreni. U tijeku je policijski očevid.

Epodravina piše kako je dječakov otac čekao u kafiću na bazenima da završi proslava. Čuo je kako netko viče "Dijete se utapa!", utrčao je unutra, no već je bilo prekasno.

"Iskazujem duboko žaljenje ovom tragedijom i upućujem sućut obitelji nesretnog dječaka. Osobno ću inzistirati da se pregleda svaki odvod na bazenu kako bi se građani osjećali sigurni, ali i ljudi koji tamo su zaposleni. Zbog nesretnog dječaka, ali i daljnjeg rada bazena. O eventualnim odgovornostima ću se očitovati dok dobijem izvješće iz bolnice i policije", izjavio je tada gradonačelnik Mišel Jakšić.

Pročitajte više