DRASTIČNA ODLUKA Više nije moguće naručiti novi Porsche

Foto: Porsche, Index
 
PORSCHE je obustavio mogućnost naručivanja bilo kojeg od automobila iz asortimana.
 
Ovako drastična odluka posljedica je priprema za prilagodbu strožem WLTP standardu koji na snagu stupa prvim danom rujna. Zbog toga su u Porscheu odlučili obustaviti mogućnost naručivanja, ali i istovremeno drastično povećati stanje na zalihama. U narednom razdoblju, dok se provode testiranja svakog od modela iz game, Porsche će nuditi vozila sa zaliha, javlja Autocar.
 
"Zbog vremena koje je potrebno za testne procedure neki modeli neće biti spremni ni 1. rujna. Kako bi se smanjio utjecaj odlučili smo povećati zalihe za svaki model", rekao je glasnogovornik tvrtke. Sličan recept proizvođači primjenjuju i pri smjeni generacija pojedinih modela, no ovo je prvi slučaj da je Porsche istovremeno gomilao zalihe svih modela. 
 
 
Uvođenjem WLTP standarda koji je osjetno stroži od još aktualne NEDC procedure svi modeli će dobiti nove klasifikacije i pripadne vrijednosti emisije ispušnih plinova i potrošnje. Kao što je poznato, pojedini modeli su zbog ovih prilagodbi izašli ranije iz proizvodnje. Najčešće su u pitanju dizelaši, no sa scene je tako nestao i aktualni BMW M3. 

Pročitajte više