Zašto su porezni obveznici HDZ-ovom ustaši platili put u Bleiburg?

Foto: Pixsell/Goran Stanzl

ANĐELKO Bosančić je HDZ-ovac kojeg je austrijska policija uhapsila jer je dizao desnicu u Bleiburgu. Još uvijek je u pritvoru, a prijeti mu kazna od 10 godina zatvora.

>> Austrija čisti hrvatsko smeće: HDZ-ovog ustašu s Bleiburga tretiraju kao ubojicu, on se pokajao

Prošlog tjedna ovaj istaknuti član dugopoljskog HDZ-a zaputio se na komemoraciju u Austriju zajedno s bivšim načelnikom i županom, a danas predsjednikom dugopoljskog ogranka stranke. Put im je platila općina, odnosno porezni obveznici, odnosno mi.

"Predstavnik svoje općine"

Ovu informaciju danas je potvrdio Bosančićev austrijski odvjetnik po službenoj dužnosti, dr. Thomas Romauch.

"Bosančić je priznao dizanje desne ruke, ali se branio da ništa loše nije mislio. Također je naveo da je član Hrvatske demokratske zajednice, da je demokrat, lokalni dužnosnik i da je u Bleiburg stigao kao predstavnik svoje općine, koja mu je i platila put. Po njegovu mišljenju, pjesma koju često koriste na svojim stranačkim skupovima bila je povod za sve. Na koncu je kazao kako mu je vrlo, vrlo žao zbog svega", ispričao je dr. Romauch. 

Nejasno je zašto bi općina Dugopolje platila put  u Bleiburg bivšem HDZ-ovom vijećniku koji sad u austrijskom zatvoru čeka presudu zbog ustašovanja.

Pročitajte više