Četverogodišnjak u SAD-u otrovao se sredstvom za čišćenje, mislio je da je čokoladni sirup?

Foto: Kveller
 
ČETVEROGODIŠNJI židovski dječak umro je u utorak u New Yorku nakon što se otrovao kućanskim sredstvom za čišćenje - vjerojatno jer ga je zamijenio za čokoladni sirup.
 
Yitzchak Menashe Schwartz nastradao je nakon što je došao u kontakt sa sadržajem iz boce sredstva za uklanjanje rđe, Whink Rust Stain Remover. Smeđa plastična boca i bijeli čep možda su izgledali kao boca čokoladnog sirupa predškolcu, javlja židovski portal Kveller. 
 
Ne zna se je li popio ili samo udahnuo kemikalije
 
Još uvijek nije poznato je li nesretni dječak samo inhalirao kemikalije ili ih je popio. Ova tragedija dodatno će produbiti kontroverze oko brojnih sredstava za čišćenje koja su dizajnirana da izgledaju kao slatkiši. Ta sličnost potaknula je i suludi trend među tinejdžerima nazvan Tide Pod Challenge, u kojima jedni druge izazivaju da pojedu paketiće deterdženta Tide.  
 
Prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju zaraze (CDC), preko 300 djece u dobi do 19 godina u SAD-u završi na hitnoj službi zbog trovanja. “Aktivna, znatiželjna djeca često će istraživati - a nekad i pokušati pojesti ili popiti bilo što što do čega mogu doći”, stoji u priopćenju CDC-a.

Pročitajte više