Otrovani ruski tajni agent pušten iz bolnice

Foto: Hina

BIVŠI ruski tajni agent Sergej Skripal pušten je iz bolnice u Salisburyju, javlja Sky News.
 
Podsjetimo, 66-godišnji Skripal otrovan je nervnim agensom "novičokom" u tekućem stanju početkom ožujka. Njegova kći Julija također je otrovana. Ona je puštena iz bolnice u travnju.
 
Pronađeni su u nesvijesti na klupi blizu trgovačkog centra u Salisburyju, na jugu Engleske. Tjednima su bili u kritičnom stanju i liječnici su u jednom trenutku strahovali da će čak i ako prežive imati oštećenje mozga. Međutim, njihovo zdravstveno stanje počelo se rapidno poboljšavati.
 
>> Objavljena posljednja snimka otrovanog špijuna, bio je s kćeri
 
>> Tko je ruski špijun koji leži u britanskoj bolnici u kritičnom stanju?
 
"Fantastična je vijest da je Sergej Skripal dovoljno dobro da napusti bolnicu", izjavila je ravnateljica okružne bolnice u Salisburyju Cara Charles-Barks.
 
I dalje se bruji o tome
 
Podsjetimo, trovanje Skripala i njegove kćeri bilo je povod diplomatskog sukoba SAD-a, Rusije i većine država članica EU-a krajem ožujka.
 
Tada je Vladimir Putin protjerao 60 američkih diplomata i zatvorio konzulat u Sankt Peterburgu, kao odgovor SAD-u koji je poduzeo slične mjere.
 
I dalje postoje brojne špekulacije da su u pokušaj ubojstva umiješani ruski vladini agenti, a napad je pojačao napetosti između Londona i Moskve. Rusija je odbacila britanske optužbe za upletenost u prvi napad takvim nervnim otrovom na europskom tlu od Drugog svjetskog rata. Moskva je sugerirala da je Britanija izvršila taj napad kako bi izazvala proturusku histeriju.

Pročitajte više