Albanku protjerali iz SAD-a: "Otišla sam u Ameriku jer su me htjeli pretvoriti u prostitutku"

Foto: Facebook

MAJKA troje djece deportirana je u srijedu u Albaniju. Cile Precetaj uhićena je tijekom nedavnog posjeta Državnoj agenciji za imigraciju i carinu (ICE) u Detroitu. Toj se agenciji javljala na mjesečnoj bazi. Suprug Pete Gojcaj i troje djece ne mogu doći k sebi.
 
"Djeca su shrvana i ne prestaju plakati", rekao je Gojcaj za lokalne medije. Da mu je supruga deportirana doznao je tek u 4 ujutro kad ga je nazvala iz Njemačke i rekla mu da je deportirana kući u pratnji dvojice agenata.
 
Naravno, u Državnoj agenciji za imigraciju i carinu tvrde da je obitelj na vrijeme obaviještena o deportaciji 46-godišnje Precetaj.
 
 
Agencija tvrdi: Više od deset godina boravi ilegalno u SAD-u
 
"Obaviješteni su nekoliko dana ranije te su predali njezinu prtljagu i osobne stvari", rekao je Khaalid Walls iz ICE-a. Ustvrdio je i da je sud još 2005. naredio da se Precetaj kao ilegalna državljanka Albanije izbaci iz SAD-a.
 
"Više od deset godina dozvolili smo joj da ostane u SAD-u. Prije gotovo mjesec dana, 26. travnja, uložila je žalbu u kojoj je navela da ne ugrožava nacionalnu i javnu sigurnost, no svi koji krše imigracijska pravila bit će uhićeni, pritvoreni i izbačeni iz naše zemlje", kazao je Walls.
 
"Tjerali su me na prostituciju"
 
Suprug Pete Gojcaj je jugoslavenski imigrant koji već 30 godina živi u SAD-u i vlasnik je restorana. Njihova djeca imaju 16, 10 i 8 godina.
 
Precetaj je prvi put zatražila azil 2000. godine zbog opasnih kriminalaca u Albaniji koji su je htjeli oteti i natjerati na prostituciju.
 
"Nisam nikad ništa krivo učinila, u ovu zemlju došli smo u potrazi za boljim životom i boljim obrazovanjem za našu djecu", rekla je Precetaj u intervjuu za Free Press prije deportacije.

Pročitajte više