NEMA POSTUPKA PROTIV KOLINDE Putovala na račun građana, ali skriva detalje i nitko joj ne može ništa

Foto:

PUTOVANJA Kolinde u SAD i dalje su obavijena velom tajne iako su plaćena iz državnog proračuna i građani imaju pravo znati sve o njenim putovanjima. No, čini se da je Kolinda i dalje nedodirljiva te da će tako i ostati.

Naime, predsjednica Povjerenstva za sukob interesa Nataša Novaković danas je predložila da se protiv Kolinde ne pokreće postupak jer nemaju sve činjenice. Naime, Kolinda se oglušila na upite Povjerenstva i nije im dostavila sve podatke pa Povjerenstvo ne može na temelju nepotpune dokumentacije donijeti odluku, smatra Novaković.

Nešto kasnije objavljena je i odluka: postupak protiv predsjednice se ne pokreće.

"Konkretni rezultati"

"Ne vidim po čemu sam bila netransparentna s obzirom  da je taj posjet urodio vrlo konkretnim rezultatima kao što je bilateralni susret s Donaldom Trumpom", izjavila je Grabar Kitarović novinarima u Saboru upitana za odluku Povjerenstva.

Istaknula je i kako je ona bila među prvih 20 državnica koje su se susrele s Trumpom u Vrašavi te da je on došao u Varšavu između ostalog i zbog posla koji je tada ona odradila u Washingtonu.

"Sa mnom je neprestano tijekom cijeloga posjeta bio djelatnik veleposlanstva RH i nakon posjeta  podnijela sam službeno izvješće Ministarstvu. Dali smo sve dokumente za koje držimo da su ovlašteni dobiti", rekla je Grabar Kitarović.

Uskoro opširnije

Pročitajte više