PROBLEMI NA POLJUDU UOČI DERBIJA Kopić: Kalkulacije ne dolaze u obzir, to nije Hajduk

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

SUBOTA donosi posljednje kolo hrvatskog nogometnog prvenstva, ali i posljednji veliki derbi sezone. Rijeka i Hajduk će na Rujevici u Jadranskom derbiju odlučiti o drugom mjestu koje trenutno drže bivši prvaci s bodom prednosti. Hajduku za drugo mjesto treba pobjeda, ali Bili su već okrenuti sljedećem tjednu i finalu Kupa protiv Dinama.

Trener Hajduka Željko Kopić u goste ide bez prvog vratara Karla Letice te još dvojice suspendiranih prvotimaca, ali uvjerava da neće biti kalkulacija.

"Bilo koji oblik kalkulacija protiv Rijeke ne dolazi u obzir, to nije Hajduk. Sutrašnja utakmica nam je prioritet i učinit ćemo sve da ostvarimo rezultat. Vjerujem da su svi svjesni važnosti oba dvoboja, s naglaskom na ovaj prvi koji nam slijedi."

"Svi znamo da su navijači čekali cijelu noć da dobiju kartu za Kup i želim da momčad u posljednja dva ogleda sezone bude na najvišoj mogućoj razini. Sama borba za drugo mjesto i trofej su dodatni motivi. Vjerujem da imamo dovoljno snage, mudrosti i kapaciteta da odigramo dvije prave utakmice na način kako se to od nas očekuje", rekao je Kopić.

Nižić još uvijek nije spreman, Bašić i Fomitschow imaju kartone, Letica i Grbić su ozlijeđeni, problema ima i Hugo Almeida, nabrajao je Kopić izostanke i osvrnuo se na ozljedu Karla Letice.

"Karlo ne ide s nama, ostat će ovdje raditi po posebnom programu, a onda ćemo vidjeti što će biti do finala Kupa."

Prokomentirao je i situaciju s Ahmadom Saidom, kojeg su prvo na ulici napali navijači, a par tjedana kasnije uništen mu je automobil.


"Kod Saida je bilo situacija koje su ga uznemirile, ali dobro je trenirao i vjerujem da će za utakmice biti OK".

"Povratak Ercega? Ne bih sada o tome"

Komentirao je i promjenu na klupi Dinama samo tjedan dana prije finala Kupa i kraja sezone.

"Nenad Bjelica je veliki profesionalac, kvalitetno radi, ima europsko iskustvo i učinit će sve da svoje iskustvo prenese na ekipu".

Nije mogao izbjeći pitanje o najavljenom povratku napadača Ante Ercega, koji je prošle zime otišao u Dubai.

"Ne bih sada o prijelaznom roku. Najbitnije nam je završiti ovu sezonu na pravi način. Bit će vremena za te stvari".


Rezultati by SofaScore

 
 

 

 

Pročitajte više