Todorić podnosi kaznenu prijavu protiv Plenkovića

Foto: FAH

IVICA TODORIĆ objavio je danas na svom blogu da će podići kaznenu prijavu protiv premijera Andreja Plenkovića.

"Zbog evidentnih dokaza o postojanju tajnog plana koji su objavljeni kroz obradu desetaka mailova koji ukazuju na teška kaznena djela, dopunit ću i podnijeti kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića i drugih pripadnika zločinačke organizacije. Kaznenu prijavu podnijet ću nadležnim institucijama pravne države ovih dana", napisao je Todorić.

Ranije tijekom dana objavio je još jedan blog u kojem se obrušio na premijera.

"Meni se nije vjerovalo od početka kad sam tvrdio da je postojala organizirana skupina koja je postupala protivno interesima Agrokora i države. Isticao kako se ne slušaju eminentni pravni stručnjaci, da lažu o financijskom stanju Agrokora i lažno tvrde da je Agrokor u problemima isključivo zbog osobnih interesa. Govorio sam da su korumpirana skupina koju vodi jedino želja da otmu Agrokor i steknu milijune nepripadne im imovinske koristi. Sada je sve jasno svima osim premijeru Plenkoviću kojemu to, kako ističe ovih dana, “nije ništa strašno”.

Ja mu ovaj puta konačno vjerujem! Točno je da za tebe Plenkoviću nema ništa novoga, kada si sve nadgledao, kontrolirao, naređivao, kad si sudjelovao u pripremi i provedbi  plana Grupe Borg, djelovao usklađeno sa zločinačkom organizacijom i bio na čelu svega. Za tebe nema ništa novo", napisao je.

Pročitajte više