Piše: M.V. | 17.05.2018. 19:45

Kolinda otkazala put zbog Afere Hotmail, traži sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

Foto: Hina 

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović za Dnevnik Nove TV najavila je kako je, zbog Agrokora i Afere Hotmail koju je otkrio Index, zatražila hitan sastanak s premijerom Plenkovićem i sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. Zbog te situacije otkazala je i put u Slovačku i Crnu Goru.
 
>> OBJAVLJUJEMO NOVE MAILOVE Grupa Borg napravila je izdajnički zakon na štetu svih nas, Plenković je sve znao
 
>> OBJAVLJUJEMO NOVE MAILOVE Plenkovićev ured ih dobio na dan kad je vlada hitno izglasala Lex Agrokor
 
>> OBJAVLJUJEMO NOVE MAILOVE Dalićka laže da nema nikakve veze sa Šavorićem
 
>> OBJAVLJUJEMO NOVE MAILOVE Tko je odabrao glavne savjetnike za spas Agrokora? Pa, Dalićkini momci s hotmaila
 
>> OBJAVLJUJEMO MAILOVE MARTINE DALIĆ Ovo je dokaz da je Plenković znao baš sve o Agrokoru
 
Iako se od otkrivanja mailova u Aferi Hotmail nije puno o tome izjašnjavala, Kolinda Grabar-Kitarović poručila je kako sada kreće u političku akciju. Smatra ostavku potpredsjednice vlade Martine Dalić razboritom i naziva je "odgovornim političkim činom".
 
Smatra kako nijedan važan državni posao, poput nagodbe o restrukturiranju Agrokora, ne smije ovisiti o jednom čovjeku i biti njegov talac. 
 
SOA je nije obavijestila
 
Iz Ureda predsjednice priopćeno je kako bi se ona idućeg tjedna trebala sastati s premijerom Andrejom Plenkovićem. Jedna od tema tog sastanka trebala bi biti sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog situacije oko Agrokora. 
 
Predsjednica, prema priopćenju iz njezina Ureda, do izbijanja afere u javnost nije imala nikakvih saznanja o Aferi Hotmail niti ju je o tome izvijestila SOA.
 
"Zbog aktualne situacije predsjednica je otkazala put u Slovačku i Crnu Goru", dodaje se u priopćenju iz njezina Ureda.
 
SOA je već provjerala mailove Dalić
 
Kolinda Grabar-Kitarović tvrdi kako nije imala nikakvih saznanja o Aferi Hotmail, niti ju je o tome izvijestila Sigurnosno-obavještajna agencija. Peđa Grbin iz SDP-a kazao je kako upravo ona dobiva izvješća tajnih službi, a da je SOA i prije nekoliko mjeseci pregledavala mailove potpredsjednice vlade Martine Dalić. 
 
"Ako su doista taj pregled napravili, morali uočiti sve ovo što mi čitamo. Ako su to uočili onda su to morali staviti u izvješće i to izvješće su onda morali dobiti i predsjednik Vlade i Predsjednica", dodao je Grbin. 
 
"Znam da joj nije lako, to je njezina Vlada, Plenković je kolega iz stranke i iz Sanaderovog vremena, međutim neka stavi javni interes ispred privatnoga", kazao je Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida. 
 
Obojica se slažu kako je predsjednica dobila potporu HDZ-a i u tome vide razlog njezinoj šutnji. 
 
Ostavka Martine Dalić "moralan čin"
 
"Ostavka potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske Martine Dalić razborit je i odgovoran politički čin. Nijedan važan državni posao, pa tako ni postizanje nagodbe o restrukturiranju Agrokora, ne može ovisiti o jednom čovjeku niti smije biti njegov talac. Jedini cilj toga procesa jest stabilnost kompanije, očuvanje radnih mjesta i zadržavanje ukupne gospodarske stabilnosti. To je strateški državni interes. Dosadašnji tijek toga procesa može se ocijeniti uspješnim. Zadaća je nadležnih državnih tijela utvrditi sve relevantne činjenice glede sumnji na netransparentnost, mogući sukob interesa odnosno moguće povrede zakona, bez pritiska javnosti ili politike", priopćeno je iz Ureda Predsjednice.
 
"Neovisno o tim aktivnostima, ključno je zadržati dinamiku postizanja nagodbe s ciljem očuvanja radnih mjesta i opstojnosti uključenih tvrtki. Predsjednica Republike izražava potporu Vladi Republike Hrvatske i izvanrednom povjereniku u nastojanjima za uspješnim završetkom toga procesa", dodaje se u priopćenju.

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz mailove Martine Dalić oko Agrokora instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Agrokor

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE