Starac u Rovinju pljuvao, šamarao i tukao suprugu i dvojicu maloljetnih sinova

Ilustracija: 123rf (na slici se ne nalazi ni točno mjesto niti osobe iz članka)

PULSKO Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 72-godišnjeg muškarca zbog vrijeđanja i fizičkog napada izvanbračne supruge i dvojice maloljetnih sinova, priopćeno je iz DORH-a. 
 
Optužnica ga tereti da je od 2006. do 26. studenog 2017. u Rovinju, znajući da svojim ponašanjem negativno utječe na psihofizički odgoj i razvoj svojih maloljetnih sinova te s namjerom da svoju izvanbračnu suprugu odnosno majku dvojice dječaka ponizi i zastraši, u prisutnosti djece učestalo ju vrijeđao, fizički napadao, udarao je rukama i šamarao, pljuvao po njoj, a sinove učestalo udarao rukama po licu i remenom po tijelu. 
 
Udarao sina koji je pokušao zaštititi majku
 
16. kolovoza 2017. vrijeđao je u prisutnosti djece izvanbračnu suprugu te ju udarao rukama, nogama i glavom, a u jednom se trenutku umiješao jedan od sinova, kojeg je okrivljenik udario po licu i ozlijedio ga. 
 
Prema optužnici, 24. rujna 2017. je u Puli udario nekoliko puta šakom sina u tijelo te bio izrazito nasilan prema njemu, a 26. studenog 2017. svog malodobnog sina u više je navrata udario otvorenim dlanom po licu te bio nasilan prema izvanbračnoj supruzi i čupao je za kosu.
 
Kad je ona htjela mobitelom pozvati policiju i s prozora dozivala pomoć, uhvatio ju je za ruku i zavrnuo joj prst ruke, a potom ju je nogama počeo udarati po nogama, vukao je od prozora, rukama je udarao po tijelu i glavi, nanijevši joj tjelesne ozljede. 
 
72-godišnjak se nalazi u istražnom zatvoru u Puli. 
 

Pročitajte više