Nizozemski Voetbal: Modrić i Lovren Mamićevi bankomati

Foto: Luka Šangulin/Index

DOK se Luka Modrić i Dejan Lovren pripremaju za međusobni okršaj u finalu Lige prvaka, nizozemski Voetbal svoje čitatelje upoznaje s drugom stranom priče o hrvatskim nogometnim zvijezdama.
 
Novinar Iwan van Duren u tekstu pod naslovom "Mamićevi bankomati – Modrić i Lovren zaglibili na balkanskoj ruti" piše o sudskom procesu koji se na osječkom sudu vodi protiv Zdravka Mamića za nezakonito izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. 
 
Navodi da Dinamovi navijači bojkotiraju utakmice kluba jer ne žele da njihov klub bude Mamićev bankomat. Piše i da su Modrić i Lovren osumnjičeni za lažno svjedočenje na Mamićevom suđenju te da su mu donijeli skoro 20 milijuna eura. Dodaje i kako je Mamić nagovarao igrače da potpišu privatne ugovore s njim te podsjeća na slučaj Eduarda da Silve koji je potpisao da će do kraja karijere dijeliti prihode s Mamićem. 
 
"Modrić je dobio na svoj račun polovicu od 21 milijuna eura, koliko je Tottenham za njega platio Dinamu. A onda se nalazio s Mamićem i njemu prosljeđivao novac. Zadržao je samo milijun i pol eura pa nije ni čudo što ga nazivaju Mamićevim bankomatom."
 
A onda je nekoliko godina kasnije zvijezda Reala stigla na suđenje Mamiću.
 
"Najbolji nogometaš zemlje imao je priliku konačno srušiti omraženog vladara nogometa. Međutim, odjednom više ništa nije znao. 'Nisam to tako rekao. Bio sam zbunjen. Ne sjećam se...' Tako je govorio Modrić na sudu i razbjesnio mnoge navijače. Na hotelu u kojem je odsjeo pisalo je da mu navijači do kraja života neće zaboraviti taj dan."
 
Novinar Nizozemce upoznaje i s Lovrenovim svjedočenjem koji se na sudu ponašao poput Modrića. 
 
"Nijedan hrvatski sudac ne želi biti odgovoran za mogući izostanak Lovrena ili Modrića sa Svjetskog prvenstva u Rusiji", zaključuje tekst Van Duren.
 

Pročitajte više