Piše: R.I. | 17.05.2018. 11:52

Iz vlade puštaju maglu o novim mailovima

Foto: Pixsell/Patrik Macek

U VLADI su nakon objave novih mailova odlučili odgovoriti - spinovima i puštanjem magle.

>> OBJAVLJUJEMO NOVE MAILOVE Hoće li Plenković i nakon ovog tvrditi da ništa nije znao?


Naime, nekoliko je medija objavilo neslužbenu reakciju vlade na nove mailove o vezama premijera Andreja Plenkovića i grupe Borg, koji nedvojbeno dokazuju da se Plenković tri puta sastajao s grupom Borg kako bi ga izvijestila o radu na Lex Agrokoru.

Posebno je zanimljivo da vlada reakciju šalje neslužbenim kanalima umjesto da se službeno oglasi o uvjerljivo najvećoj aferi vlade Andreja Plenkovića.

Neslužbeni spinovi iz vlade


Iz vlade su tako neslužbeno poručili da i današnji mailovi potvrđuju da je između ponuđenih opcija izabrana ona koja je mogla osigurati nastavak poslovanja Agrokora bez ulaganja državnog novca, odnosno novca građana.

Danas objavljeni mailovi, kažu neslužbeno u vladi, izričito potvrđuju da će savjetnike plaćati sam Agrokor, da troška za državu neće biti, a ne govori o tome koji će se savjetnici angažirati.

Uopće ne odgovaraju na glavnu tezu koja proizlazi iz mailova: Plenković se tri puta sastao s Borgom


Ako i zanemarimo činjenicu da čak ni neslužbena reakcija uopće ne odgovara niti pobija glavne teze Indexovog članka s novim mailovima, postavlja se pitanje: Zašto se iz vlade ne usuđuju službeno odgovoriti?

Index je, naime, vladi još 27. travnja ove godine poslao službeni upit o mailovima grupe Borg, na koji još uvijek nismo dobili nikakav odgovor. U međuvremenu smo poslali i dvije požurnice, tako da se ne mogu praviti da nisu dobili naš upit.

Nemaju odgovora na Indexov upit, ali nemaju problema s puštanjem magle


Fascinantno je da se u vladi ne usude službeno odgovoriti na Indexov upit o mailovima, ali zato nemaju problema s puštanjem neslužbenih spinova i magle koja s Indexovom objavom novih mailova nema baš nikakve veze.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE