Piše: K.K. | 17.05.2018. 09:55

U podne presuda Tinu Šunjergi, mladiću koji je smaknuo majku i oca

Foto: Facebook, Video: index.hr

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zadru danas u podne bit će donesena presuda Tinu Šunjergi, koji je ubio vlastite roditelje.


Izricanje presude moći ćete pratiti uživo na Indexu.


Sud je u ponedjeljak proveo zadnju raspravu koja je trajala gotovo dva sata te su najavili kako će presuda biti objavljena danas.

Šibensko državno odvjetništvo tereti ga za dva teška ubojstva iz bezobzirne osvete i to na posebno okrutan način. Maksimalna kazna za to kazneno djelo je i do 50 godina zatvora. Ipak, sud 20-godišnjem Šunjergi može presuditi kao maloljetniku, a u tom bi slučaju maksimalna kazna bila 10 godina

Pogledajte snimku uhićenja mladića koji je ubio svoje roditelje

Kronologija dvostrukog ubojstva koje je šokiralo Hrvatsku

Pogledajte snimku sprovoda roditelja Tina Šunjerge

 

 

Stavlja mu se na teret ubojstvo roditelja iz osvete

Šunjergi stavljaju na teret da je 25. ožujka prošle godine, između 14:30 i 17 sati, ubio roditelje iz osvete jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih vrsta droge te mu nametali zabrane, a što je on doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda.
 
On je tog dana iz sefa obiteljske kuće uzeo pištolj, a onda nazvao prijatelja i, lažući mu, pozvao ga da zajedno idu u Šibenik. Zajedno su otišli u polje gdje je bila Tinova majka Silvana koja ih je obojicu ukrcala u svoj Citroen Saxo.

Tin Šunjerga sjedio je na stražnjem sjedištu, odmah iza majke, te joj je oko 16:30 sati tijekom vožnje uperio pištolj u glavu i ubio je.

Povlačenjem ručne kočnice zaustavio je automobil, a njegov prijatelj pobjegao je kad je vidio da je ovaj pucao na rođenu majku.
 
Ubio oca u obiteljskoj kući

Šunjerga se s tijelom u vozilu odvezao kilometar od mjesta događaja gdje je ostavio automobil i beživotno tijelo majke, a onda se, u namjeri da ubije i oca, pješice vratio do obiteljske kuće u Čistoj Velikoj gdje je oko 17 sati došao u garažu u kojoj je bio njegov otac, inače policijski službenik. Šunjerga je prvo u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine kako bi nečujno repetirao pištolj, a potom hicem iz pištolja ocu ispalio metak u predjelu potiljka glave.
 
Šunjerginog 20-godišnjeg prijatelja, koji je pobjegao iz automobila kad je vidio kako ovaj ubija majku, Županijsko državno odvjetništvo tereti za neprijavljivanja tog teškog kaznenog djela.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE