Beba se zapetljala o pupčanu vrpcu u trbuhu, spasio je majčin instinkt

FOTO: Facebook Natasha Sharrock

MALENU Harper Sharrock dijelilo je 30 minuta od smrti kad se u majčinom trbuhu zapetljala o pupčanu vrpcu. Šansa da se pupčana vrpca zapetlja na ovakav način je 1:40.000, a taj fenomen naziva se "true knot", piše mirror.co.uk.



S obzirom na to da je Harper bila prilično živahna beba u trbuhu, iznenadno smirenje majci je upalilo alarm. Otišla je u bolnicu, no tamo su joj rekli da ne paničari i poslali je kući. Ipak, Natashi instinkt nije dao mira pa se vratila u bolnicu gdje je ustanovljeno da se dijete doista ne miče.

Vrpca se zapetljala i prekinula bebi dovod kisika. Majka je hitno hospitalizirana, a Harper se rodila carskim rezom u 37. tjednu. Liječnici su rekli da Harper sigurno ne bi doživjela prirodni porod.




Djevojčica danas ima 20 mjeseci i dobro napreduje unatoč teškoj dijagnozi cerebralne paralize. Njeni roditelji pokušavaju prikupiti 80.000 funti za skupo liječenje kojim bi se uklonila bol u mišićima.

Nedostatak kisika je ostavio trag, dijagnosticirana su joj razna oštećenja i ciste na mozgu te je pred njom dug oporavak.

"Vjerojatno nikad neće moći hodati bez pomoći. Ruke i noge joj se grče. Ne može sama uzimati hranu kao druga djeca njezine dobi. Ipak, trudi se pričati", kaže mama Natasha.



Unatoč svim dijagnozama, Harper je pravi borac i redovito ide na terapije. Roditelji se nadaju da će joj daljnje liječenje pomoći da napravi svoj prvi korak.

Pročitajte više