Piše: Hina | 16.05.2018. 17:35

Američki Senat objavio detalje istrage o Trumpovim sastancima s Rusima

Foto: Hina/EPA

ODBOR američkog Senata objavio je stotine stranica transkripata iz svoje istrage o sastanku u lipnju 2016. između voditelja kampanje republikanca Donalda Trumpa i Rusa koji su nudili informacije štetne po Hillary Clinton, demokratske protukandidatkinje u izbornoj kampanji.

Senatski odbor za pravosuđe, kojemu je na čelu republikanac Chuck Grassley, jedan je od odbora zaduženih da istraži navodno rusko upletanje u predsjedničku kampanju 2016. i možebitne tajne dogovore tada predsjedničkog kandidata, a danas predsjednika Sjedinjenih Država. 

Sastanak održan 9. lipnja 2016. u zgradi Trump Tower središnji je dio istrage, a posebice pitanja tko je u njemu sudjelovao i zašto se održao.

Među transkriptima i drugim pojedinostima koje su objavljene su razgovori s Donaldom Trumpom ml., prevoditeljem za rusku odvjetnicu Nataliju Veseljnicsu te s drugima koji su bili na sastanku.

Objavljeni su i transkripti ispitivanja rusko-američkog lobista i građevinskog poduzetnika iz Moskve Ikea Kaveladzea, britanskog publicista Roberta Goldtsonea i osnivača tvrtke Fusion GPS Glenna Simpsona.

Rusija niječe da se na bilo koji način upletala u kampanju.

Republikanac i današnji predsjednik Trump također tvrdi da nije bilo nikakvih tajnih dogovora između predstavnika njegove kampanje u službene Moskve.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE