Policija u Varaždinu i Bjelovaru pronašla dvije tone duhana i oružje, privedeno devet osoba

Ilustracija: FAH
 
VARAŽDINSKA policija, u suradnji s policajcima iz drugih uprava i službenicima Carinske uprave dovršili istragu nad osam muških osoba starosti 44, 48, 64, 20, 37, 41, 21, 43 godine i jednom ženskom osobom starosti 32 godine s područja Varaždinske i Bjelovarsko bilogorske županije, priopćeno je iz policije. 
 
Kako je utvrđeno, navedene osobe su se međusobno povezale i organizirale te od prosinca 2017. do 15. svibnja ove godine, zajedničkim djelovanjem i podijeljenim ulogama nabavljale i skladištile veće količine rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija. Navedeni duhan su dalje preprodavali na području Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije te grada Zagreba.
 
Pronađeno više od dvije tone duhana
 
Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu provedene su pretrage stanova, kuća i drugih prostorija na području Varaždinske, Bjelovarsko bilogorske i Zagrebačke županije, a kojima se koriste osumnjičeni. Prilikom pretraga pronađeno je: tri stroja za rezanje duhana, oko 350 kilograma sitno rezanog duhana, oko 1850 kilograma duhana u listu, nekoliko desetaka tisuća kuna, jedna automatska puška s pripadajućim streljivom te mobilni uređaji.
 
Osumnjičeni su navedenim kaznenim djelima pričinili materijalnu štetu državnom proračunu u iznosu koji se procjenjuje na više od milijun kuna.
 
Svi osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, pritvoreni.

Pročitajte više