Autobusom u Srbiji prevozio više od 32.000 komada krijumčarene odjeće

Foto: upravacarina.rs/Facebook 

SRPSKI carinici zaustavili su u Subotici autobus s golemom količinom sumnjive odjeće koje je bilo toliko da je mogla napuniti i šleper, priopćila je Uprava carine Srbije. 
 
Odjeća je otkrivena u autobusu novopazarskih registracijskih oznaka u subotu. Autobus je vozio 61-godišnjak iz Novog Pazara. Uz njega, u autobusu je bilo osmero putnika. Preostali prostor bio je prepunjen crnim vrećama. 
 
 
Autobus prepun crnih vreća preusmjeren je u skladište kako bi carinici napravili provjeru. Utvrđeno je kako je u crnim vrećama "spakirano" 32.500 komada odjeće, i to majica, traperica, trenirki, kratkih hlačica, tajica, čarapa i raznih drugih odjevnih predmeta označenih poznatim markama poput Adidasa, Armani, Nike...
 
Uprava carine Srbije smatra da se radi o krivotvorinama. Kako je priopćeno, najviše je bilo ženskih čarapa, i to 13.500 pari, muških čarapa 8500 pari, gotovo 3000 ženskih kratkih hlača i 1500 muških kratkih hlača te oko 1000 muških trenirki. 
 
 
Vozač autobusa izjavio je kako je on "samo prevozio odjeću za različite vlasnike". Uz odjeću, privremeno mu je oduzet i autobus jer vrijednost odjeće u vrećama prelazi trećinu vrijednosti vozila. 
 
Sumnja se da je odjeća bila namijenjena prodaji na tržnici u Subotici.
 

Pročitajte više