Jacques: Nije fer da se govori o neuspjesima Hrvatske na Eurosongu, ja sam prošao u finale

Foto: Facebook

NAKON što se obrušio na prošlogodišnjeg eurovizijskog pobjednika Salvadora Sobrala, Jacques Houdek na svom je Facebooku iskoristio priliku da sve podsjeti na svoj uspjeh na Eurosongu.

Prigovorio je medijima što "izvještavaju o konstantnim neuspjesima Hrvatske na Eurosongu" i naglasio da postoji dvoje izvođača koji su uspjeli izboriti finale posljednjih godina - on i Nina Kraljić.

"Neka mi ne zamjere na iskrenosti, ali nije ni fer ni profesionalno od pojedinih medija da ovih dana izvještavaju o konstantnim neuspjesima Hrvatske na Eurosongu. Istina, godinama već ne uspijevamo ostvariti ona visoka mjesta koja su osvajale Maja, Doris ili Danijela... No, pošteno je i reći da je tada u natjecanju sudjelovalo upola manje zemalja, a nije bilo ni dvaju polufinala u kojima posljednje desetljeće mi Hrvati baš i ne dolazimo do izražaja... Druga su vremena", započeo je Jacques.

"Ipak, dvoje izvođača USPJELI SU IZBORITI FINALE, pa bi bio red da se o tome istinito i realno izvještava; Nina Kraljić ušla je u finale nakon čak 7 godina te je u konačnici zauzela 23. mjesto. Nakon Nine, uspio sam i ja na Eurosongu izboriti finale, pa u velikoj završnici zauzeti 13. mjesto (9. po televotingu!) što je najbolji hrvatski rezultat u posljednjih 10 godina! Biti 13. od ukupno 43 zemlje je sve samo ne neuspjeh, ma što neki mislili o tome. Budite pošteni pa napišite onako kako jest! U protivnom, bacate ružnu sjenu na golemi trud, višemjesečni predani rad, odricanje od privatnog života i nevjerojatan psihofizički napor. Sve to smo dali svi mi, uvjeren sam, za čim bolji plasman Hrvatske", zaključio je i osvrnuo se i na Franku Batelić koja je ostvarila najgori plasman Hrvatske na Eurosongu ikad.

"Smatram da je i ove godine Franka dala sve od sebe i iako na kraju nije ušla u finale, nemamo se čega sramiti, imali smo dostojnu predstavnicu. Budite uz nas i kad nismo 1., zar nije dostojno predstavljanje Hrvatske važnije od pobjede ili pozicije u finalu?" kazao je na kraju.

Pročitajte više