Antonija Blaće otkrila što misli o kombinacijama u koje ju je oblačio Marko Grubnić

Foto: Press

PRIJE devet dana Antonija Blaće privela je kraju još jednu sezonu Big Brothera. Prije toga uspješno je odradila Život na vagi, doduše iza kamera, kao producentica. Jedno je od trenutno najpoznatijih i najuspješnijih lica na malim ekranima, ali i društvenim mrežama gdje je prati čak 165 tisuća ljudi.

Bio je to dovoljan razlog da uhvatimo Antoniju u ovoj pauzi i saznamo kako Big Brother izgleda iz njene perspektive, što kaže na prašinu koju su dizale njene modne kombinacije, ali i što će sada raditi te gdje se vidi za nekoliko godina.

Iza nas je još jedna sezona Big Brothera. Kakva je vama bila ova sezona, jeste li imali svog favorita i ako da, kako je on prošao?

Meni je ova sezona bila izvrsna. Dugo mi je bilo čekati od nedjelje do nedjelje za live show. Uživala sam u svakoj sekundi u studiju. Prvi put sam bila bez suvoditelja, publika mi je bila savršena u studiju. Neku posebnu energiju sam ovaj put osjećala.

Koliko ste tijekom tjedna stizali pratiti dnevne emisije ili ste se "brifirali" uoči lajvova?

Hvala Bogu, sad se može i "premotati" program ili pogledati na RTL playu pa nisam morala juriti doma na epizodu.

Po mnogima ste trenutno najbolja voditeljica u Hrvatskoj. Je li lakše ili teže raditi kad vas tako hvale?

Prvo hvala vam na komplimentu. Mislim da je ovo prvi put da mi je to netko izrekao javno. Lijepo mi je to čuti, zaista. Već 13 godina radim skoro pa isključivo live emisije i nekako se tu najbolje osjećam. Pohvala dobro dođe da vam da dodatni vjetar u leđa da ste još slobodniji, da probate prekoračiti svoje granice, da ne budete dosadni i da se ne začahurite u istoj formi.

Čitate li kritike? Smetaju li vam negativne kritike?

Bocnu malo, naravno, ne možeš se svakome ni svidjeti i to mi je potpuno jasno. Ali u negativnim kritikama možeš ponekad naći i prostor za napredak pa baš i nije dobro oglušiti se na kritike. Pohvale su, ajmo biti iskreni - ipak ljepše.

Je li vaš suprug pratio ovu sezonu? Kakvi su bili njegovi komentari?

Naravno. On je moja podrška u svim projektima. Opterećujem ga svojim poslom stalno, puno pričamo o televiziji i često poslušam njegove savjete.

Mnoge se pričalo i o odjevnim kombinacijama koje je za vas smišljao Marko Grubnić? Kako komentirate te kritike? Je li postojala neka kombinacija koja vam se najviše svidjela i koju biste inače nosili?

Sve mi je bilo odlično, scenski, mladenački, zabavno. Da se stajlinzi komentiraju - pa to se mora. To je televizija. I ja tako gledam TV - "Da vidim što je obukla". Samo mi je žao što se nekoliko negativnih komentara stavi u naslov, a tisuće onih pozitivnih ne.

Koliko vam je privatno važna moda, pratite li trendove?

Može li se ne pratiti modu u današnjem svijetu? U dućanu vise ne možeš ni krivo kupiti. Sve je kompatibilno. Privatno sam casual. Možda je zato ljudima i prevelika razlika između mene privatno i mene na sceni, ali baš da vodim u tenisicama (koje obožavam) mi ne pada na pamet.

Kakvi su vaši planovi sad kad je Big Brother završio?

Imam i puno planova i puno posla. Produkcija čeka.

Kako najčešće provodite slobodno vrijeme?

Nemam ga previše, ali kad ga imam provodim ga doma. Dom je moja oaza. Malo se povučem da napuni baterijice i smirim misli.

Diplomirana ste inženjerka grafičke tehnologije. Pomislite li nekada što bi bilo da ste krenuli tim putem?

Jako mi je teško sada zamišljati što bi bilo kad bi bilo. Vidim se na televiziji, ispred iza kamere. To je moja čarobna kutija gdje mogu biti prava je i gdje mogu iskoristiti svoje neke možda još uvijek skrivene talente.

Koji su vam profesionalni i privatni ciljevi u sljedećih nekoliko godina?

Slabo vam ja planiram. Više se prepuštam životu pa što donese. Ali što sam starija vidim da mi godi kad uvedem nekakvu strukturu u svoj život. Više sam “hippy” karaktera, sve može, životna improvizacija, ali me i to malo umorilo. Pokušavam uvesti neki sistem. Nije baš da mi ide, ali borim se.

Što je najteži dio vašeg posla?

Vjerujte mi da se ne usudim na išta požaliti, toliko sam zahvalna na svim prilikama koje su mi se otvorile da mi ne pada na pamet kukati. Intimno onako mogu reći eventualno to što se jako teško priznaje težina ovog posla i što se vidi samo vrh sante leda, a nikad svi oni sati iza kamere.

Biste li za sebe rekli da ste radoholičarka?

Ne bih. Znam si ja potrošiti dan na ništa. Volim dokolicu, dapače, iz opuštenosti znaju narasti jako lijepe ideje. Brkaju ljudi radoholičarstvo sa strastvenošću. Biti na poslu neučinkovito nema nikakva smisla. Ali kad mi je do nečeg stalo, ništa mi nije teško. Grizem, borim se, ne spavam ako treba.

Puno prašine dignulo se oko radija s cajkama u Zagrebu. Slušate li vi narodnjake i kako gledate na cijelu tu priču?

Ja vam uopće glazbu ne slušam u onom smislu da dođem doma pa si nešto puštam. Radio stanicu okreneš u autu na ono što ti paše. Ne vidim problem.

Puno se priča i o influencerima. I vi ste jako aktivni na Instagramu, koliko razmišljate o svakoj fotki koju objavljujete, razmišljate li o filterima, Photoshopu i ostalom što ide uz to?

Za mene je Instagram nusprodukt moga posla, mjesto gdje pratiteljima mogu otkriti kako je iza kulisa, dodati tome malo začina. Trenutačno imam 165.000 followera i mogu vam reći da je to jedna moćna zajednica. Odgovaram u inboxu kad god mogu, pričam s ljudima. Sviđa mi se ta direktna komunikacija jako.  

Pročitajte više