Poplava na kruzeru u SAD-u: Ovo je kao na Titanicu, pomolite se za nas...

Screenshot: YouTube
 
PUTNICI na luksuznom kruzeru Carnival Dream doživjeli su poplavu sličnu onoj iz filma Titanic, piše Miami Herald. 
 
Cijev je pukla u četvrtak i na kruzeru je, na devetoj palubi, poplavljen hodnik i pedesetak soba, a brod se zbog poplave u nedjelju vratio u matičnu luku u New Orleansu. 
 
Snimku poplave je na svojem Facebooku podijelila jedna od putnica na kruzeru, Marla DeAnn Haase.
 
Napisala je kako je situacija bila slična onoj na Titanicu, da se čulo razbijanje violina i pribora za jelo te da je slikom koju je vidjela bila prestravljena. Zamolila je prijatelje na Facebooku da se pomole za nju i ostale putnike na poplavljenom brodu.
  

 
Iako je prvu snimku, onu na kojoj se vidi kako voda prodire u hodnik, povukla s Fejsa, drugu je ostavila. Na toj snimci se vide članovi posade kako sakupljaju vodu i pokušavaju spriječiti tragediju. 
 
 

 
 
Poplavom na brodu bilo je pogođeno stotinjak putnika na devetoj palubi. "Do poplave je došlo oko 18 sati, a za šest sati je naša posada isušila dvoranu i kabine. Promijenjeni su vlažni dijelovi tepiha i šteta je sanirana", priopćeno je iz Carnival Dreama. 
 
Na kruzeru je u trenutku poplave bilo 3600 putnika koji su krenuli na sedmodnevno krstarenje po Karibima. Prema priopćenju, veći dio gostiju je u noći poplave odlučio prespavati na improviziranim ležajima i madracima u brodskom spa centru. 
 
Putnici koji su bili pogođeni poplavom dobit će povrat novca i popust na sljedeće krstarenje, a prema priopćenju s kruzera, samo je dvoje od stotinjak gostiju odabralo tu opciju. 

Pročitajte više