Musk: Pokrećem tvrtku koja će prodavati slatkiše

Foto: Facebook, 123RF, Index

ELON Musk, izvršni direktor Tesla Motorsa, inovator, poduzetnik i milijarder, najavio je da će pokrenuti tvrtku za slatkiše i dodao da će biti nevjerojatna.

Napisao je to u tvitu koji je objavio u subotu, a njegova je objava odmah izazvala brojne reakcije i prikupila više od 230 tisuća lajkova.

Musk je potom u novom tvitu još dodao da je "super, super ozbiljan" u ideji da pokrene tvrtku koja će prodavati slatkiše.

Twitteraši su uglavnom oduševljeni idejom, a Muska su pitali kada otvara tvrtku, hoće li zapošljavati, kako će je nazvati i kako da kupe dionice.

Sve je vjerojatno ipak dio prepucavanja s Warrenom Buffetom

No Twitteraši koji već daju prijedloge za ime nove Muskove kompanije možda će se ipak razočarati jer je njegova bombastična najava vjerojatno samo odgovor u prepucavanju s milijarderom Warrenom Buffetom.

Ono je počelo sredinom prošlog tjedna kada je Musk, predstavljajući investitorima i medijima kvartalno financijsko izvješće, rekao da su "ekonomski opkopi" jadni.

Riječ je o terminu koji je izmislio upravo Baffet, a odnosi se na mehanizam kojim se kompanija osigurava od konkurencije unutar iste industrije time što stvara veću i održiviju prednost na ostalima.

Buffet je kritizirao Muskov odgovor i branio svoju ideju opkopa, a pritom je spomenuo i svoj biznis sa slatkišima, zbog čega je Musk vjerojatno sada odgovorio idejom o pokretanju tvrtke koja će prodavati slatkiše.

"Elon bi neke stvari mogao preokrenuti naglavačke. Mislim da se oko slatkiša ne kani boriti s nama”, rekao je Buffett, misleći na svoju tvrtku See Candies.

Musk mu je sada očito odlučio odgovoriti najavom osnivanja tvrtke koja bi bila konkurent Buffetovoj u proizvodnji slatkiša.

Iako se čini da je u pitanju samo Muskovo trolanje Buffeta, treba imati na umu da je Musk svojevremeno prodavao bacače plamena, a u tjedan dana prodao je svih 20,000 proizvedenih i zaradio 10 milijuna dolara, a i tada su mnogi mislili da se samo šali.
 

Pročitajte više