Još jedna djevojčica u Indiji silovana i zapaljena, žrtva prvog napada preminula

Foto: FAH
 
SEDAMNAESTOGODIŠNJA djevojčica je u kritičnom stanju nakon što je silovana i zapaljena u istočnoj indijskoj državi Jharkhand, javlja BBC.
 
Lokalni stanovnik uhićen je nakon napada, koji je drugi takav napad u državi Jharkhand u posljednjih nekoliko dana.
 
U nedjelju je preminula 16-godišnja djevojčica koja je oteta u četvrtak, grupno silovana u šumi i živa zapaljena.
 
>>U Indiji silovali tinejdžericu pa je živu zapalili
 
"Optuženi je htio sklopiti brak sa žrtvom"
 
Policija nije navela jesu li ova dva slučaja povezana. Druga žrtva je u bolnici na liječenju, nakon što je pretrpjela opekline na 95 posto površine tijela.
 
"Optuženi nam je rekao da je želio stupiti u brak sa žrtvom, ali ona nije bila spremna", izjavio je policijski službenik Shailendra Barnwal. Policija je izjavila da je djevojčica napadnuta u petak u kući svojih rođaka, a optuženi je živio u blizini.
 
Uhićen glavni osumnjičeni za prvi napad
 
Policija je izjavila da je optuženi čekao da djevojka ostane sama kod kuće, a zatim provalio i silovao je, nakon čega ju je zapalio. Susjedi su čuli njene vriskove i odveli je u bolnicu.
 
Glavni osumnjičeni za prvi napad i još 14 osoba su uhićeni. Napadi su izazvali zgražanje i bijes u Indiji, osobito nakon silovanja i ubojstva osmogodišnje djevojčice Asife Bano.
 
>>Indija uvela smrtnu kaznu za silovatelje djece
 
U Indiji je u 2016. godini prijavljeno oko 40 000 silovanja. Međutim, mnogi slučajevi ostaju neprijavljeni zbog društvene stigmatizacije žrtava silovanja i seksualnog zlostavljanja.
 
>>VIDEO U Indiji "nestalo" više od 63 milijuna žena i djevojčica 
 
 

Pročitajte više