Glavašević ironično komentirao oslobađajuću presudu Thompsonu

Foto: Twitter, Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ov saborski zastupnik Bojan Glavašević prokomentirao je presudu Marku Petroviću Thompsonu sa suda u Slunju.
 
Jedna rečenica
 
"Sud nije impresioniran Plenkovićevim povjerenstvom za suočavanje s ustašama i partizanima", kratko je napisao Glavašević na Twitteru.
 
 
Podsjetimo, Thompson je danas na Prekršajnom sudu u Slunju nepravomoćno oslobođen optužbe da je remetio javni red i mir kada je tijekom izvođenja pjesme Bojna Čavoglave na proslavi obljetnice Oluje lani u Slunju uzviknuo ustaški pozdrav "Za dom spremni". Kako stoji u presudi, nije poticao mržnju na temelju nacionalne ili vjerske pripadnosti.
 
"Tekst je isti kao i na službenim nosačima zvuka"
 
Sutkinja Nada Turkalj je u obrazloženju presude kazala kako izvođenjem te pjesme s pozdravom "Za dom spremni" Thompson nije poticao mržnju na temelju nacionalne ili vjerske pripadnosti, iako se taj pozdrav koristio kao službeni za totalitarnog režima NDH i njene fašističke ideologije.
 
Istaknula je kako kroz dokazni postupak nije bilo dokazano da je Perković remetio javni red i mir na koncertu na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, odnosno 22. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja i Dana Grada Slunja, jer je tekst izvedene pjesme Bojna Čavoglave upravo onakav kako je snimljen na službenim nosačima zvuka Croatia Recordsa.

Pročitajte više