Majka joj umrla tri dana nakon povratka iz koprivničke bolnice. Tvrdi da su joj dali krivi lijek

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

KOPRIVNICA bruji o pritužbi kćeri 85-godišnjakinje koja sumnja da je za smrt njene majke odgovorna tamošnja Opća bolnica.

85-godišnjakinja Evica Beti je primjena u bolnicu u nedjelju, 8. travnja, zbog otežana disanja, a otpuštena je u petak, 13. travnja, oko 17 sati. Isti dan pola sata prije ponoći umrla je. Njezina kći Biserka Kovačić tvrdi kako je tome glavni razlog neuroleptik Haldol koji je majka primala od utorka, nakon čega joj se stanje jako pogoršalo, piše podravski.hr.

Zbog toga je poslala pritužbu koprivničkoj bolnici, o kojoj su se oglasili za Podravski.

Bolnica tvrdi da nisu ništa krivo napravili, ali sporni lijek ne spominju

"Gospođa Kovačić je u Jedinicu za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete zdravstvene zaštite uputila pismenu pritužbu na liječenje svoje majke, gospođe Beti. Temeljem toga naložio sam detaljno ispitivanje i analizu svih podataka koji se tiču boravka gospođe Beti u našoj bolnici. Provedena je detaljna analiza kompletne medicinske dokumentacije, liječničke i sestrinske. Zatraženo je i pismeno očitovanje pročelnika Službe za internističke djelatnosti, voditelja Odjela za kardiologiju kao i ostalih liječnika i drugog medicinskog osoblja uključenih u liječenje gospođe Beti. Iz svega navedenog zaključeno je da je liječenje gospođe Beti provedeno po svim pravilima medicinske struke, a rezultiralo je poboljšanim stanjem po otpustu iz bolnice", kazao je ravnatelj dr. Mato Devčić.

No kći preminule žene ne vjeruje bolnici.

"Ja zasad nisam dobila nikakav odgovor iz bolnice na svoju pritužbu. U odgovoru koji ste dobili vi uopće se ne spominje Haldol i to da se ne smije davati srčanim bolesnicima. Stanje poboljšano? Pa, majka je u bolnicu došla na nogama, ona se mogla popeti na treći kat, a vraćena je sanitetom nepokretna. Uvjerena sam da je davanje Haldola mojoj majci od utorka do petka značilo njezinu smrt i učinit ću sve što je u mojoj moći da doznam istinu", rekla je kći Biserka Kovačić za Podravski.

Pročitajte više