Pogledajte kako danas izgleda mjesto gdje se veteranima ukazala petokraka

Foto: Duško Jaramaz/ Pixsell, Info Vodice

RATNIM veteranima iz Vodica prošli se tjedan u zemlji usred mjesta ukazala crvena petokraka. Zbog toga je netko koga policija začudo još nije identificirala sjeo u kamion i pregazio cvijeće koje ga je podsjetilo na petokraku.

Na kraju se ispostavilo da nikakve petokrake nije ni bilo već da je cvijeće bilo posađeno u obliku cvijeta koji je ujedno simbol lokalne turističke zajednice.



"Nije dostojno i primjereno da u mom mjestu od cvijeća bude zvijezda petokraka i to samo 50 metara od spomenika hrvatskim braniteljima. Molio bih da se ovo sanira, vrati na stanje onakvo kakvo je prije bilo, ako oni ne mogu, onda ću ja o svom trošku sanirati", rekao je za vodički portal Info Vodice Radoslav Juričev Sudac, dragovoljac Domovinskog rata i tenkist 113. šibenske brigade.
No, Stanko Birin, direktor tvrtke koja se brine za održavanje zelenih površina Grada Vodica, kazao je kako se radi o - cvijetu.


"Radi se o logu TZ Vodice koji je godinama bio ispred ljekarne i tamo nije nikad nikome nije smetao. Grb koji je prije bio nismo mogli napraviti zato što je površina smanjena, a kako nema zaštitnih stupića da se preko površine ne gazi, zasađene su begonije i formiran logo TZ Vodice. Radi se o narančastim begonijama, samo, nažalost, nisu se uspjele otvoriti", rekao je Birin.

Priča je, jasno, prešla lokalne okvire i postala nacionalna tema.

Danas, nekoliko dana nakon incidenta, na preoranoj zemlji zasađeno je novo cvijeće. Zeleno, da se ne bi nekome slučajno opet ukazala petokraka.

Pročitajte više