KRENULE GUŽVE Na Lučkom kolona, problemi i zbog nesreća, najgore se tek očekuje

Foto: Goran Jakus/Pixsell

POČEO je produženi vikend, a s njime i gužve na cestama prema moru. Probleme stvaraju i prometne nesreće.

"Zbog prometne nesreće u tunelu Katarina na riječkoj obilaznici (A7), između čvorova Orehovica i Škurinje u smjeru Rupe, vozi se jednim trakom u koloni.

Vrlo je gust promet na cestama u smjeru mora, osobito na autocestama A1 Zagreb - Karlovac, A2 Zagreb - Macelj, A6 Rijeka - Zagreb i A7 Rupa - Rijeka. Na autocesti A1 pred ulaskom na autocestu u Lučkom kolona je oko 1 km, a usporeno se vozi u koloni do čvora Donja Zdenčina u smjeru Karlovca. Vrlo je gust promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji i kolone povremeno su na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te voze strpljivo i oprezno", priopćio je HAK.

Upozorenje iz HAC-a

Gušći promet očekuje se i tijekom subote u prijepodnevnim satima. U utorak 1. svibnja u
poslijepodnevnim i večernjim satima zbog povratka s produljenog vikenda moguća su i čekanja na izlasku s autocesta na naplatnim postajama Lučko i Zagreb - Istok.

Iz HAC-a podsjećaju da se proljetni period koristi za radove na autocestama te da su na nekim dionicama zbog nužnih radova određena prometna ograničenja. "HAC je radi što bolje protočnosti prometa s određenih dionica uklonio velik dio privremenih prometnih regulacija, no zbog tehnologije radova neke privremene regulacije nije moguće ukloniti. Vozače molimo da poštuju signalizaciju i ograničenja brzine vožnje", priopćili su iz HAC-a.


Dionice na autocestama pod prometnim regulacijama gdje su u slučaju prometne nesreće ili izrazito gustog prometa mogući eventualni zastoji:

Autocesta A4 Zagreb - Goričan:

- Na dionici između čvorova Komin i Breznički Hum izvode se radovi na sanaciji mosta Kračevec i
sanaciji asfaltnog zastora kolnika. Promet će se odvijati dvosmjerno desnom stranom kolnika u
smjeru Zagreba, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

- Na dionici između čvorova Ivanja Reka - Kraljevački Novaki zbog radova sanacije zapadnog
nadvožnjaka preko željezničke pruge kod Kraljevačkih Novaka. Promet će se od petka voditi jednim prometnim trakom u smjeru Zagreba i s dva prometna traka u smjeru Goričana do nedjelje, kada će se regulacija promijeniti na način da će se prometovati s dva (2) prometna traka u smjeru Zagreba i s jednim prometnim trakom u smjeru Goričana.

Autocesta A6 Zagreb - Rijeka:

- U zoni čvora Bosiljevo 2 na dijelu A6 u smjeru Zagreba zbog radova obnove kolničke konstrukcije, promet će se odvijati uz suženje kolnika u smjeru Zagreba, prometovanjem po jednom kolničkom traku, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

- Na dionici između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko, zbog radova obnove kolničke konstrukcije, promet će se odvijati dvosmjerno kolnikom u smjeru Rijeke, uz suženje u smjeru Zagreba te uz kraće suženje u smjeru Rijeke, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

- Na dionici između čvorova Ravna Gora i Delnice, zbog radova obnove kolničke konstrukcije, promet će se odvijati dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba, uz suženje u oba smjera, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

"Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na našoj web stranici www.hac.hr ili www.hak.hr, a preporuča se, također, i korištenje mobilnih aplikacija za uvid u trenutno stanje u prometu poput Google karte i Waze te mobilna aplikacija HAK-a, kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja.

U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422", upozoravaju iz HAC-a.
 

Pročitajte više