Torcida se oglasila povodom sramotnog napada na Marka Futacsa

Foto: Hina

NAKON sramotnog incidenta ispred prostorija Torcide na Starom placu u kojem su navijači prvo verbalno napali Saida i igrače Hajduka, a potom poslije prepirke Futacsa udarili nogom u glavu, glasnogovornik Torcide Damir Gruić za Dalmatinski portal dao je komentar: 
 
> NAPAD U CENTRU SPLITA Najbolji igrač Hajduka dobio nogom u glavu dan nakon poraza od Dinama
 
Ako ste svjedočili incidentu i snimili ga, možete nam slike ili snimke poslati na desk@index.hr
 

(edited)

''KN Torcida izražava žaljenje zbog incidenta koji se dogodio jutros u gradu, a u kojem su sudjelovali i igrači Hajduka. Iako nemamo saznanja da su u istome sudjelovali pripadnici Torcide, ovim putem jasno šaljemo poruku kako je ovakav način iskazivanja nezadovoljstva prema igračima Hajduka za nas neprihvatljiv i nema opravdanja u nikakvom subjektivnom dojmu pojedinca o nečijoj lošoj igri'', rekao je Gruić.
 
Gruić je na pitanje jesu li huligani koji su napali igrače i pretukli Hajdukovog Mađara izašli iz Kluba navijača odgovorio da nisu jer prostorije KNH-a u to vrijeme nisu bile otvorene.
 
Podsjećamo, Marko Futacs, Hamza Barry, Savvas Gentsoglou, Hysen Memolla i Ahmed Said šetali su Splitom i u jednom trenutku prolazili pored Kluba navijača Torcida.
 
Tada je, doznajemo, izletjelo nekoliko osoba odjevenih u boksačke hlačice i verbalno napalo Saida zbog loših igara i pogreške kojom je Dinamo stigao do pobjede u utakmici sezone. 
 
Njegovi suigrači odmah su mu priskočili u pomoć i pokušali smiriti situaciju, a u naguravanju jedan od navijača udario je mađarskog napadača nogom u glavu i ozlijedio ga.
 
Zanimljivo, Futacs je prvi od Hajdukovih nogometaša sinoć pružio podršku smijenjenom Kosu i rekao da je njegova smjena pogrešan potez splitskog kluba.
 
 

Pročitajte više