Putnica mora platiti 500 dolara jer je htjela ući s jabukom u avion

Foto: 123rf
 
PUTNICA na letu iz Pariza za Denver dobila je novčanu kaznu od 500 dolara zbog jabuke koju je imala sa sobom. Da cijela stvar bude bizarnija, jabuku je dobila u avionu kao užinu za let.
 
Crystal Tadlock kaže da je čuvala jabuku za naknadni let iz Minneapolisa za Denver. Međutim, kad je sletjela u Minneapolis, granični policajci pretražili su njenu prtljagu u nasumičnoj pretrazi putnika. U njoj su našli neprijavljenu jabuku u plastičnoj vrećici Delta Airlinesa, kojim je Tadlock letjela. 
 
Američka carina: "Svi poljoprivredni proizvodi moraju biti prijavljeni"
 
Američka carina i granična patrola priopćila je da neće komentirati ovaj bizarni slučaj, ali naglasila je da svi poljoprivredni proizvodi moraju biti prijavljeni, prenosi BBC.
 
Kad su policajci našli jabuku, žena im je objasnila da ju je upravo dobila i pitala ih treba li je baciti ili pojesti. Umjesto da joj odgovore, policajci su joj uručili kaznu od 500 dolara.
 
Tadlock sad kaže da ima izbor platiti kaznu ili je osporiti na sudu. Rekla je za lokalni medij da želi ići na sud. ''Zaista je nesretno da netko mora ići kroz ovo i biti tretiran kao kriminalac zbog komada voća'', rekla je.
 
Delta Airlines je pak objavila izjavu u kojoj kaže kako potiču svoje mušterije ''da slijede protokole američke carine i granične zaštite''. 

Pročitajte više