Bivši hvarski biskup o Istanbulskoj: Izokreće se slika Božja, to je bomba koja uništava čovjeka

Foto: HBK

BIVŠI hvarski biskup, a sada apostolski administrator (što god to značilo) Hvarsko-bračko-viške biskupije, monsinjor Slobodan Štambuk, ogorčen je na Istanbulsku konvenciju.

Pokazao je to dok je pohodio Nedjelju dobrog pastira jučer u Župi svetog Martina biskupa u Sumartinu na Braču.

Biskup Štambuk uvjeren je da je Istanbulska konvencija koju je prije dva tjedna izglasao sabor velika opasnost za obitelj i vjernike.

"Kako gledati na obiteljsku problematiku o kojoj se u posljednje vrijeme govori u medijima? Izgleda da je važno da bude onako kako Europa želi. Ali tko je to Europa? Moramo li baš svaku stvar iz Europe potpisivati? Imamo li pravo misliti svojom glavom, imati svoj stav, zadržati svoje dostojanstvo?", rekao je Štambuk.

"Pozvani smo poštovati prirodne razlike, ali ne možemo i nećemo prihvatiti sve ono što se naziva brakom i roditeljstvom. Ne možemo prihvatiti nastojanja koja izokreću Božju sliku čovjeka, nastojanja koja iskrivljuju ljudsku prirodu. Radi se o bombi koja je opasnija od bilo koje druge bombe jer čovjeka iznutra uništava, a kad je čovjek iznutra uništen, što je od njega ostalo", poručio je, između ostalog, biskup Štambuk, a prenosi IKA.

Pročitajte više