Slikovnica o seksu razbjesnila neke roditelje: "Što nije u redu s današnjim svijetom?"

Foto: Facebook

DJEČJA knjiga koja opisuje spolni odnos kao "slagalicu" u kojoj obje strane imaju "leptiriće, uzbuđenje i ljubav" podijelila je roditelje, među kojima je mnogo onih koji misle da knjiga malo predetaljno opisuje seks.

Knjiga "Nevjerojatna istinita priča o tome kako nastaju bebe" Fione Katauskas može se pronaći na policama Kmarta, a košta 12 dolara. Kako je opisano na koricama, ova slikovnica iskreno opisuje seks.

Dok je nekima potpuno neprikladna, drugi kažu da se knjiga samo pridržava činjenica.

Knjiga počinje opisom seksa i nastanka beba, na pored teksta je crtež golog muškarca i žene koji leže zajedno i gledaju se u oči. Potom slijedi detaljan opis koji dovodi do spajanja spermija i jajašca. Naglašava se i važnost predigre, a tu je i crtež penisa u vagini.

"Što nije u redu s današnjim svijetom", pita se jedan otac kojem se knjiga nije svidjela.

"OMG zbilja? Bit će vremena za ova sva sranja, pustite djecu da budu djeca, ne trebaju im ovi detalji", dodala je jedna majka.

"Nabavite život ljudi. Ne morate kupiti knjigu ako nećete, a nema šanse da će je vaše dijete vidjeti u dućanu ako pazite na njega", napisala je jedna žena kojoj nije jasno zašto uopće postoji rasprava o toj knjizi.

"Ako ne želite da vaše dijete čita ovu knjigu, nemojte je kupiti i gotovo", složila se druga majka.

Na svojoj stranici oglasila se i Katauskas.

"Pokazalo se da se mnogi moji prijatelji muče s istim brigama kad traže dobru knjigu koja će njihovoj djeci pojasniti seks. Zato sam je odlučila sama napisati", poručila je. 

Pročitajte više