Vulin: Bjelorusija je Srbiji poklonila četiri vojna aviona MIG-29

Foto: Getty, Pixsell/Srđan Ilić 

BJELORUSIJA je Srbiji poklonila četiri borbena aviona MIG-29, priopćeno je iz srpskog ministarstva obrane. "Na avionima će biti obavljen remont i bit će modernizirani po istom modelu kao i šest aviona koje je Srbija dobila od Rusije", kazao je srpski ministar obrane Aleksandar Vulin. 
 
Dodao je da su avioni Srbiji poklonjeni nakon dogovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Bjelorusije Aleksandra Lukašenka, piše Blic. Vulin je kazao da će Srbija za godinu dana imati eskadrilu moderniziranih aviona MIG-29, a stići će im i prvi helikopteri H-145M.
 
"Vjerujem da ćemo biti jači i za helikopter MI-35, kao i za brojno naoružanje iz naše proizvodnje. Samohodne haubice NORA 552 nalaze se u završnoj fazi ispitivanja u Tehničkom testnom centru i očekuje se vrlo brzo njihov prijem u naoružanje naše vojske", kazao je Vulin. 
 
Postoje pokušaji ugrožavanja zračnog prostora
 
Napomenuo je kako postoje pokušaji ugrožavanja zračnog prostora Srbije te da su oni prepoznati i spriječeni. "Ništa ne može ući u naš prostor, a da mi to ne primijetimo i u skladu s procijenjenim stupnjem opasnosti reagiramo", kazao je. 
 
Govoreći o izvozu oružja iz Srbije, Vulin je kazao kako je tijekom ove godine zaključeno 718 milijuna dolara ugovorenih poslova te da je srpsko oružje traženo "na svim tržištima". 

Pročitajte više