POGLEDAJTE KAKO JE PROTEKAO DERBI Stotine navijača ostalo ispred stadiona, Torcida gađala flašama Boyse, a stolicama Gavranovića

Foto: Pixsell (Ivo Čagalj), Index

DERBI kakav smo čekali godinama. Dinamo je u Splitu slavio 2:1, no bilo je uzbudljivo i na terenu i na tribinama. Pred 31951. gledateljem, Hajduk i Dinamo odigrali su sjajnu utakmicu. Domaći su bili bolji, puno bolji, promašili su nekoliko zicera, gađali su okvir gola dva puta, ali na vratima gostiju stajao je sjajni vratar Livaković koji je s nekoliko čudesnih reakcija spasio svoju momčad. Vidjeli smo prekrasan gol Caktaša, svjedočili smo prekrasnoj atmosferi na tribinama, ali bilo je na Poljudu i oko njega nekoliko incidenata.

Uoči utakmice navijači Hajduka na ulicama Splita gađali su flašama autobus s navijačima Dinama, zbog toga su uhićene dvije osobe. Premda je u većem djelu susreta atmosfera na tribinama bila sjajna, moramo istaknuti kako je Torcida u više navrata skandirala ''Ubij Srbina'' i ''Ubij Purgera'', a nakon što je zabio odlučujući gol za Modre, Mario Gavranović bio je gađan otrgnutim stolicama dok je slavio sa suigračima.

Ovako je to danas bilo u Splitu.

18:20 I drugi gol za Modre zabio je Mario Gavranović, a Torcida je bivšeg igrača Rijeke gađala otrgnutim stolicama dok je slavio sa suigračima na tartan stazi Poljuda

18:15 Baš kad je Torcida započela svoju bakljadu, Dinamo je zabio drugi gol i poveo je s 2:1.

17:40 Torcida je izvjesila ogroman transparent koji je posvetila rivalima iz Zagreba.

''Prodaje se svetinja, HAŠK-Građanski, Croatia, treći vlasnik, uredno pokradena, porezno crna. Navijački ugašena, ideološki pokojna, sudski zaražena. Cijena po dogovoru, zvati iza 23 sata. Vi niste izgubljeni, vi samo lutate.''

17:30 Torcida se uglavnom obraća Purgerima, Srbima u dobro poznatom tužnom navijačkom folkloru, dok se samo tu i tamo čuje pokoja pjesma podrške Hajduku.

17:15 Već smo napisali da je danas opsadno stanje u Splitu, a oko Poljuda je totalni kaos. Nekoliko stotina navijača ostalo je ispred stadiona. Nije im dozvoljeno ući na stadion zbog ogromne gužve.

16:45 Poljud je pun!

16:40 Dvadeset minuta prije početka utakmice, skupina Boysa je stigla na Poljud i smješteni su na dio za gostujuće navijače

16:35 Navijači Hajduka su poslušali apel Torcide, tako da su redovi pred Sjeverom formirani još sat prije utakmice i ranije...

No, pravi kaos se događa u prometu, na cesti poviše Poljuda jedva se vozi jer su automobili parkirani posred iste, a policija nikoga ne pušta u prsten stadiona, tako da je čak odbila i dio članova Nadzornog odbora Hajduka, koji su imali propusnicu, ali nisu mogli blizu. Dinamove čelnike su uredno pustili.
 
U vrijeme kad su blizu stadiona prošli autobusi s BBB-ima iz obližnjeg kafića je poletjelo par flaša, ali pale su na cestu, nije bilo nikakve štete ni problema. Bilo je sve puno policije koja je pazila da kolona gostujućih navijača što brže prođe prema ulazu na jugozapadu.
 
 
Indexov reporter je dobio potvrdu iz policije da se incident dogodio na križanju ulice Zrinjsko-frankopanske i Puta Supavla. Kako doznajemo, policija je uhitila dvije osobe.
 
16:30 A ovako Splićani čekaju utakmicu pola sata prije njenog početka

 

<strong></strong><br type="_moz">

 

15:45 Na Poljud je došao i Darijo Srna, legendarni kapetan Hajduka i Hrvatske. Navijači su ga gotovo rastrgali od sreće. Darijo se fotografirao sa svima, a navijači su mu poručili da jedino on može ujediniti razjedinjeni Sjever i Jug Hrvatske. Srna je na utakmicu došao u društvu Borisa Živkovića i Marija Stanića.

15:30 Torcida je preko svog Facebook profila uputila obavijest svim svojim pripadnicima koji će doći na Sjever da budu spremni na posebnu i zahtjevnu koreografiju koju pripremaju te da zbog toga dođu ranije na Poljud.

>> SPLIT ČEKA UTAKMICU SEZONE Hajduk i Dinamo u borbi za titulu!
>> Dinamo ima duplo skuplju momčad od Hajduka
>> Utakmica koju čekamo skoro deset godina
>> Na današnji dan Hajduk je na Maksimiru nakon devet godina bio srušio Dinamo
 
S obzirom na specifičnost momenta i prigode na koju se čeka već godinama, euforija je u Splitu  primjetna na svakom koraku. Hajduk bi se pobjedom, pet kola prije ligaškog završetka, primaknuo vodećem Dinamu na tek dva boda minusa. Sasvim dovoljno da atmosferu u Splitu dovede do usijanja o čemu u dovoljnoj mjeri govori i činjenica da je 48 sati uoči utakmice prodano gotovo trideset tisuća ulaznica.
 
Hajdukovi navijači, s kojima su danas razgovarali Indexovi novinari, podijeljeni su oko smjene predsjednika splitskog kluba Ivana Kosa, no jedinstveni su u podršci igračima pred jednu od važnijih utakmica u novijoj klupskoj povijesti.
 
Torcida se standardno okuplja kod Starog placa. Zagrijavanje traje od jutra u ljetnim uvjetima. Što se Bad Blue Boysa tiče, očekuje se dolazak šestotinjak navijača navijačke skupine zagrebačkog kluba.
 
Šaljite nam videa i fotografije - gdje gledate utakmicu i kakvo je ozračje.

 
 
 
 
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više