Više tisuća Banjalučana na ulicama, traže pravdu za ubijenog mladića

Foto: 6yka.com
 
VIŠE tisuća Banjalučana okupilo se jučer na gradskom Trgu Krajine kako bi zatražili pravdu za Davida. Na prosvjedu su im se pridružili i stanovnici Modriče, Prijedora, Tuzle, Zenice, Sarajeva i drugih gradova BiH, piše 6yka.
 
Davidov otac Davor Dragičević pozvao je okupljene da prosvjed ostane miran te upozorio da oni koji naprave incident nisu pripadnici Pravde za Davida. "Od Tužiteljstva dobivam činjenice, hvala im na tome", kazao je Dragičević i dodao da su se okupljeni došli pomoliti za dušu njegovog sina. 
 
Prozvao nadležne institucije 
 
"Sudjelovanje u ubojstvu je teže od ubojstva, maksimalna kazna je 40 godina", kazao je Davidov otac i prozvao sve koje smatra odgovornima za smrt svojeg sina, prije svega policiju, patologa i vještake koji su radili na slučaju ubojstva njegova sina. 
 
"Jednom ste ubili Davida na press konferenciji s montiranim zločinom, slušajte me, vi i ja nismo jedno, nemojte nas dovoditi u situaciju da Davor Dragičević i grupa Pravda za Davida digne ruku, nemojte radi naše djece, roditelja, radi svega", poručio im je.
 
"Tek smo počeli, a vi ste prvi započeli pa ćete vidjeti. Ne možete više manipulirati nama", kazao je Dragičević. Davidova majka uputila je poruku ubojicama: "Ovo što sad ja osjećam vaše majke nikad neće osjetiti. Ponos. Znate što će one osjetiti? Sramotu. Kako će pogledati rodbinu, susjede, sugrađane u oči kad znaju da su rodile ubojice? A vi, vi ćete osjetiti svaki Davidov jauk, kunem vam se."
 
Smrt mladića pokrenula je lavinu nezadovoljstva građana
 
Tragična smrt 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića iz Banje Luke pokrenula je lavinu nezadovoljstva građana zbog golemih propusta nadležnih institucija. Tijelo Davida Dragičevića, čiji je nestanak policiji prijavljen 18. ožujka, pronađeno je 24. ožujka na lokaciji gdje se rječica Crkvena ulijeva u Vrbas, u neposrednoj blizini tvrđave Kastel u Banjoj Luci.
 
Davidov otac Davor Dragičević tvrdi da mu je sin brutalno ubijen. "Sudionici i ubojice u tom predmetu su Filip Ćulum, Đorđe Rađen, ukućani Velibora Janjetovića, Darko Ćulum, Darko Ilić. Dragan Lukač i tužitelj Dragan Vrećo. Oni su sudionici u predmetu istrage ubojstva Davida Dragičevića", kazao je Davor Dragičević.
 
Tvrdi da mu je država ubila sina
 
"Imam informacije i dokazat ću da je dijete udavljeno i mučeno, maltretirano. Radi se o metodama koje su poznate samo pripadnicima MUP-a i Tužilaštva", dodaje.
 
Kaže kako je njegovog sina ubila država. David Dragičević ubijen je 20./21. ožujka ove godine. Nakon toga je, prema mišljenju stručnjaka, još najmanje dva dana držan na nepoznatoj lokaciji mrtav, pa je nakon toga njegovo tijelo dovezeno do rijeke Crkvena i bačeno u nju.
 
Istragu o ubojstvu Davida Dragičevića preuzela je Uprava kriminalističke policije u Banjoj Luci. 

Pročitajte više