FANTASTIČAN DERBI Dinamo slavio na krcatom Poljudu i vjerojatno riješio prvenstvo (1:2)

Foto: Robert Matić/HNK Hajduk; Miranda Cikotić, Ivo Čagalj/Pixsell

U NAJVEĆEM hrvatskom derbiju i sjajnoj utakmici Dinamo je na Poljudu slavio s 2:1 i Hajduku pet kola prije kraja pobjegao na velikih osam bodova razlike.

Deset godina navijači Hajduka čekali su utakmicu u kojoj bi s Dinamom mogli odlučivati o raspletu prvenstva. Poljud je dva dana uoči utakmice bio rasprodan, navijači su u nedjelju od ranih jutarnjih sati preplavili grad, ali Hajduk ni uz podršku 30 tisuća navijača nije uspio približiti se Dinamu.
 

 
Gosti su Poljud rastužili u 14. minuti kada je nakon ubačaja iz kuta Benković pogodio gredu, a Gavranović s tri metra odbijanac glavom poslao u mrežu. Ranije je Gavranović promašio zicer, a Hajrovićev slobodnjak Letica jedva izbio u korner.
 
Nakon primljenog pogotka Hajduk, koji je istrčao u najofenzivnijoj mogućoj formaciji s Futacsom, Saidom i Gyurcsom, zaigrao je bolje, a kao rezultat takve igre stiglo je izjednačenje. 
 
Caktaš je u 25. minuti majstorski izveo slobodnjak s više od 25 metara, prebacio živi zid i ostavio nemoćnim Dinamovog vratara Livakovića. 
 
 
 
 
Nakon toga Hajduk je bio bolja momčad, a samo okvir gola i fantastični Livaković su ostavili Dinamo u igri. Gyurcso je u 35. minuti pogodio vratnicu, Said tri minute kasnije promašio zicer, a Futacseve i Saidove udarce iz peterca na startu drugog poluvremena Livaković je skinuo čudesnim refleksima. 
 
Dinamo se nakon desetak minute igre u drugom dijelu probudio i prvo zaprijetio preko Ćorića koji je očajno šutirao u situaciji jedan na jedan s Leticom, a zatim i poveo nakon novog kornera i velikog kiksa Saida. Ćorić je loše izveo korner, a napadač Hajduka pogrešno procijenio let lopte, promašio loptu i omogućio Gavranoviću da zabije s tri metra i postane junak Dinama. 
 
 
 
Do kraja utakmice gosti su, zahvaljujući gredi koja je zaustavila sjajan udarac glavom Gyursca, sačuvali prednost i stigli na korak od novog naslova prvaka.
 
Sastavi:

HAJDUK: Letica, Juranović, Nižić, Lopez, Fomitschow, Radošević, T. Bašić, Caktaš, Gyurcso, Futacs, Said.

DINAMO: Livaković, Stojanović, Benković, Rrahmani, Sosa, Doumbia, Ademi, Hajrović, Ćorić, Gavranović, Soudani.

 

Pročitajte više