Od debeljka do princa iz bajke: Izgubio je 30 kila i postao internetska senzacija

Foto: Instagram, Reddit

JEFFREY Kendall je 26-godišnjak koji je ovih dana izazvao veliku pažnju na Instagramu.
 
S dugom kosom i čvrstom čeljusti Jeffrey izgleda poput dvojnika princa iz Disneyjeve bajke. Međutim Jeffrey nije uvijek izgledao ovako, ove godine prošao je veliku fizičku transformaciju, i to bez pomoći vile iz bajke. Nakon što je shvatio da je depresivan te da se udebljao dok se brinuo za svoju bolesnu majku, Kendall je počeo trenirati.
 
 
Njegova životna priče ide ovako. Nakon što je njegova majka 2015. godine doživjela moždani aneurizam, Kendall se vratio kući kako bi se brinuo o majci kojoj je bila potrebna neprestana njega. 
 
''Došla je zima, došli su praznici. Počeo sam dobivati kilograme, a početkom 2016. godine toliko sam se udebljao da sam svoju težinu krio čak i od samog sebe", rekao je Kendall za Men's Health i dodao kako je tada potpuno izgubio samopouzdanje. 
 
Budući da je od djetinjstva trenirao neki sport, nakon što se udebljao osjećao se potpuno izgubljenim. 
 
"Jednog dana na vrata mog doma došao je moj prijatelj kojem je bilo slomljeno srce zbog raskida s djevojkom. Ušao je moj prijatelj koji je liječio bol u srcu nakon što je raskinuo s djevojkom. Pitao sam ga što mogu učiniti za njega da bi se osjećao bolje", prisjetio se Kendall i dodao da su tada odlučili da trebaju početi trenirati. 
 
 
Ovi mali koraci ne samo da su pomogli Kendallu da izgubi 32 kilograma nego su od njega napravili i pravu internetsku senzaciju, zbog sličnosti s Disneyjevim prinčevima. 
 
"Izgledaš kao princ Eric iz Male sirene s kratkom kosom"; "Trebao bi raditi u Disneyju, odmah će te zaposliti", samo su neki od komentara na Instagramu. 
 
 
Da bi izgubio težinu, Kendall je smislio najjednostavniji plan skidanja kilograma ikad. 
 
"Vježbam samo jednom sedmično po 30 minuta, samo da mi moji mišići bili čvršći'', rekao je. Kendall svaki dan obavlja i kardio trening koji uključuje trčanje i hodanje. Također ima period u toku dana kada vježba jogu. Što se tiče prehrane, Kendall je rekao da svoj dan započinje proteinima.
 
"Pokušavam pojesti oko 200 do 300 kalorija manje od preporučenih 1800, jer još uvijek pokušavam izgubiti nekoliko kilograma, a to želim učiniti polako", kazao je. 
 
 
Trening je Kendallu pomogao da se riješi viška kilograma, ali i da se nosi s puno stresa i negativnih emocija.

Pročitajte više