SENZACIJA U NAŠICAMA Sjajni NEXE uništio jednu od najboljih i najbogatijih momčadi svijeta

Foto: Davor Javorović/Pixell

NEXE je večeras u Našicama napravio senzaciju i s 28:20 pobijedio je bogati i moćni Füchse iz Berlina u prvoj utakmici četvrtfinala EHF kupa.

Premda Našičane čeka uzvrat u Berlinu, ovo što su večeras napravili graniči s čudom jer uništili su trećeplasiranu momčad Bundeslige, najjače rukometne lige na svijetu. Da dočaramo koliko je njemačka momčad snažna, reći ćemo samo da su u Bundesligi ispred Duvnjakovog Kiela.
 
Aktualni hrvatski doprvak doživio je neočekivana dva poraza u posljednje dvije utakmice u domaćem prvenstvu. Nakon poraza od Dubrave, izgubili su i od Varaždina. A sad je pao Füchse. Kakva priča legendarnog Vedrana Zrnića i ostatka društva iz Našica. Filmska.
 
Treba reći da je Bundesligaš u Našice stigao bez dosta bitnih igrača, bez Druxa, Mandalinića, Kopljara, Zachrissona i Schmida. No u gradić u srcu Slavonije došli su Jakov Gojun i Drago Vuković, a igralo je i legendarno dansko krilo Hans Lindberg.
 
Junaci dvoboja bili su Saša Barišić-Jaman s osam i Ante Gadža sa šest golova, dok su veteran Vedran Zrnić i Marko Buvinić postigli po tri pogotka. Kod berlinskog sastava po pet golova su zabili Hans Lindberg i Fabian Wiede, Jakov Gojun je postigao dva, a Drago Vuković jedan gol.
 
Uzvrat je u Berlinu sljedeću subotu s početkom od 19 sati.
 
 
 

Pročitajte više