Zbog korupcije uhićena potpredsjednica parlamenta BiH

Screenshot: Al Jazeera

PRIPADNICI Federalne uprave policije uhitili su u petak potpredsjednicu Parlamenta Federacije BiH Vesnu Švancer, koja je inače dužnosnica Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića, te još jednoga člana ove stranke u korupcijskoj aferi povezanoj s dodjeljivanjem sredstava nevladinim organizacijama.

Kako su u subotu objavili mediji u BiH, policija je u akciji naziva Globus na području Tuzle i Gračanice uhitila dvije osobe zbog zloporabe službenog položaja i ovlasti. Za uhićene su navedeni inicijali (V.Š. i S.K.) te je policija objavila kako su kriminalistički ispitani, te će biti predani Županijskom državnom odvjetništvu.

Proveden je i pretres prostorija koje su koristile dvije osobe te su izuzeti predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom.

Odobravala je sredstva nevladinim udrugama, koje su joj nakon toga vraćale novac

Mediji su objavili kako je uhićena dopredsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Vesna Švancer i član Općinskog odbora SBB-a Gračanice Said Kapetančić.

Dopredsjedavajuća Federalnog parlamenta je prema tim navodima odobravala sredstva nevladinim udrugama, nakon čega su joj one vraćale taj novac.

Švancer je prošle godine osuđena na uvjetnu kaznu pred Općinskim sudom u Zenici zbog kaznenog djela prevare.

Pročitajte više