Zatvorenik u gaćicama pokušao prošvercati mobitel manji od upaljača

Foto: Hina

PRAVOSUDNI se policajci u kaznionicama i zatvorima svakog dana susreću s domišljatim zatvorenicima koji privremeni gubitak slobode nastoje ublažiti unošenjem nedozvoljenih sredstava komunikacije, pa je tako jedan zatvorenik u gaćama skrivao mobitel, upozorio je Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Nedavno je u jednoj od zatvorskih ustanova kod zatvorenika za kojeg je dobivena dojava o nedozvoljenoj komunikaciji s vanjskim, potencijalno i kriminalnim svijetom, u gaćama pronađen mobitel manji čak i od upaljača, priopćio je sindikat.

"Zgodni gadget"


Fotografije pronađenog mobitela najbolje ilustriraju o kakvom se zgodnom gadgetu radi, kažu u sindikatu.

Je li zatvorenika odalo zvono mobitela koje se oglasilo u nezgodnom trenutku ili njegovo vibriranje, sindikatu nije poznato, no zaključuje kako prisutnost mobitela u zatvoru upućuje na potrebu stalnog preispitivanja stupnja sigurnosti sustava.

"Zatvorenici vjerojatno ne koriste mobitel samo radi dostave pizze u ćeliju broj sedam i ažuriranje Facebook statusa, već moguće i za nastavak svojih poduzetničko-kriminalnih aktivnosti, upućivanje prijetnji, organiziranje bijega ili dovršenje kaznenih djela", upozorava sindikat.

Pročitajte više