Crnogorski šef policijskog odjela mirno gledao dvostruko ubojstvo pa se preselio u drugi kafić

Screenshot: YouTube

CRNOGORSKI šef policijskog odjela za doušnike Miodrag Mijo Bulatović suspendiran je nakon što se otkrilo da je mirno promatrao dvostruko ubojstvo u centru Podgorice.

Do tog su saznanja došli specijalni tužitelji koji su tijekom istrage pregledali snimke nadzornih kamera gotovo svih objekata u centru glavnog grada Crne Gore, pišu vijesti.me.

Dvostruko ubojstvo dogodilo se kada je na prepunoj terasi restorana Forum Podgoričanin Marko Jovanović prišao stolu za kojim je sjedio Miloš Šaković i pucao u njega. Slučajno je upucao i Radivoja Jovanovića koji je sjedio s djevojkom za susjednim stolom.

Sjedio s još jednim policajcem i dvojicom obavještajaca

Šef policijskog odjela Bulatović je, da stvar bude nevjerojatnija, za jednim od stolova sjedio s policijskim kolegom Draganom Jovićevićem te dvojicom agenata crnogorske Agencije za nacionalnu sigurnost.

Izvor iz istrage je za vijesti.me rekao da ni Bulatović ni Jovićević, koji je bio sa svojim malodobnim djetetom, nisu učinili ništa da spriječe ubojstvo, kao i da nisu osigurali poprište nakon ubojstva.

''Čak ni nakon što je Jovanović prvi put pucao njih dvojica nisu reagirali na način kako to propisuje Zakon o unutrašnjim poslovima. Nisu izgovorili čak ni 'stoj policija', nisu potrčali za naoružanim ubojicom koji je jurio Šakovića, niti su ga pokušali pratiti kada je odšetao poslije dvostrukog ubojstva. Nijedan od njih nije osigurao lice mjesta da ljudi koji su bježali ne uništavaju tragove. Nisu upozorili osoblje lokala da ne smiju dirati ništa s terase i da ne gaze po mjestu zločina'', rekao je izvor.

Nakon što je mirno odgledao ubojstvo, Bulatović se premjestio u drugi kafić, u jednom obližnjem hotelu. Jedino što je poduzeo bilo je to što je navodno pozvao kolege i prijavio ubojstvo dok je šetao prema drugom kafiću.

Bulatović je pet dana poslije dvostrukog ubojstva koje je mirno odgledao, a onda odšetao u drugi kafić, smijenjen s funkcije. Ubojica koji je ubio dvojicu muškaraca je još uvijek u bijegu.

 

Pročitajte više