Dražen Jelenić novi je glavni državni odvjetnik, izabran je s 81 glasom ZA

Foto: Patrik Maček/Pixsell

POTVRĐEN je nasljednik Dinka Cvitana. 81 saborski zastupnik glasao je za Dražena Jelenića kao novog glavnog državnog odvjetnika.

42 zastupnika bila su suzdržana, a sedam ih je bilo protiv.

Jelenić nasljeđuje dosadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana kojemu je do sada bio prvi zamjenik.

Oporba je održala obećanje dato u raspravi te Jeleniću nije dala svoj glas, ne zbog njega samog, nego, kako su rekli, zbog načina na koji je izabran kao i načina na koji su vladajući 'zahvalili' njegovom prethodniku.

Dražen Jelenić je rođen 1966. u Zagrebu gdje je završio Pravni fakultet, nakon čega se zaposlio kao vježbenik u Službi društvenog knjigovodstva i Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Karijeru nastavlja u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kao državnoodvjetnički savjetnik i zamjenik općinskog državnog odvjetnika. U Općinskom državnom odvjetništvu u Samoboru radi kao vršitelj dužnosti državnog odvjetnika, nakon čega se kao zamjenik državnog odvjetnika zapošljava u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Od 2003. do 2008. godine radi u DORH-u u Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Zagreb, kao zamjenik ravnatelja USKOK-a i voditelj Odjela za međunarodnu suradnju i zajedničke istrage. Od 2008. do 2011. kao županijski državni odvjetnik radi u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a rad nastavlja kao zamjenik Glavnog državnog odvjetnika.

Pročitajte više