Rusija kaže da je Trump pozvao Putina u SAD

Foto: Hina/EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump pozvao je svog ruskog kolegu Vladimira Putina u posjet SAD-u tijekom telefonskog razgovora, javlja ruska novinska agencija RIA Novosti.
 
Trump je navodno rekao Putinu da bi mu bilo drago vidjeti ga u Bijeloj kući, prenosi Reuters.
 
Ruska novinska agencija citirala je ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova. Prema Lavrovu, Trump je nekoliko puta ponovio svoj poziv u posjet Putinu. "Vratio se na ovu temu nekoliko puta, tako da smo dali do znanja da se ne želimo nametati, da ne želimo biti nepristojni i da s obzirom da je predsjednik Trump iznio ovaj prijdlog, polazimo od pozicije da će ga on konkretizirati", rekao je Lavrov.
 
Poziv bi mogao razljutiti Trumpove kritičare 
 
"Podsjetio bih vas da je Donald Trump nakon tog telefonskog razgovora, na Tweeteru i uživo, rekao kako je nužno riješiti otvorena pitanja s Rusijom, da želi dobre odnose s Rusijom, da je to bolje nego biti u lošim odnosima i da samo budale mogu misliti drugačije", rekao je Lavrov.
 
"To smo i mi čuli", dodao je.
 
Trump i Putin telefonski su razgovarali 20. ožujka.
 
Trump je također navodno rekao Putinu da bi mu bilo drago doći u uzvratni posjet Rusiji. Međutim, dočekivanje Putina u SAD-u, odnosno u Bijeloj kući, vjerojatno će razljutiti američke kritičare koji odavno predbacuju Trumpu da pokazuje preveliku naklonost ruskom predsjedniku, kojeg američke i druge službe zapadnih zemalja drže odgovornim za uplitanje u američke izbore na kojima je Trump došao na vlast.
 
Osim toga, Rusiju drže odgovornom za pokušaj trovanja bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri u Velikoj Britaniji nervnim agensom novičokom, koji je izumljen u bivšem Sovjetskom Savezu. 
 
 

Pročitajte više