Osjete li muškarci razliku u vaginama tijekom penetracije?

Foto: Instagram

ČESTO se priča o tome je li kod muškaraca važnija veličina ili tehnika te što ženama najviše odgovara u seksu kad je o penisima riječ, no britanski Metro pozabavio se nešto drugačijim pitanjem - postoji li razlika među vaginama, odnosno osjete li muškarci razliku tijekom seksa kad je o vaginama riječ?

Da je to pitanje koje muči dosta ljudi dokazuje i činjenica da postoji cijela tema o tome na Redditu, a Metro je upitao pet muškaraca izravno pitanje - osjete li razliku među vaginama tijekom seksa?

26-godišnji Adam je rekao da razlika postoji. "Neke su tvrđe, neke vlažnije, neke se čine dublje, neke uže", objasnio je. "Neke se jednostavno čine bolje, udobnije i lakše je raditi s njima", tvrdi on. S njim se slaže i Tom, koji također ima 26 godina. "Naravno da ima razlika, u širini, vlažnosti... Iako pretpostavljam da ovo drugo nema veze s fizionomijom vagine", kaže on.

33-godišnjaci Brian i David naglasili su da postoji i razlika u toplini, odnosno temperaturi. "Neke su toplije od drugih, a neke se ohlade tijekom orgazma", kaže David. 

Dečki su otkrili da postoje i razlike koje mogu osjetiti samo tijekom penetracije prstima, ali ne i tijekom penetracije penisom. "Kvrgavost se može osjetiti prstima, ali ne penisom", kaže Brian. 

Osjetljivost penisa pada nakon 25. godine, no urolog Tobias Kohler tvrdi da se muškarci rijetko žale na pad osjetljivosti penisa, što upućuje na to da im to i nije neki faktor u seksualnom zadovoljstvu te da penis nije toliko osjetljiv na teksture i oblike.

Ipak, ono što mogu osjetiti jest toplina, vlažnost i stisak. "Čvrstoća vagine je velika varijabla i to je jedna od rijetkih stvari koju ne mijenja čak ni prisutnost kondoma", kaže jedan od ispitanika, Brian.

25-godišnji Paul pak kaže da on osjeti i "koščatost". "Neke su koščatije, tvrđe. To je zapravo često kod mršavih cura. Zato je udobnije s curama koje su konfekcijske veličine 40 i iznad", kaže on. 

Ipak, Metro piše da muškarci više primjećuju sveukupan dojam seksa od same vagine, sama struktura im nije bitna koliko općenito zadovoljstvo i dojam. Isto tako, dečki su otkrili i da bi zatvorenih očiju prepoznali da se radi upravo o njihovoj curi, upravo zbog svih ostalih čimbenika.

"Mogao bih biti bez leća, u crnom mraku, ali jednostavno znaš", kaže Adam. 

Zaključak - seks s drugačijim ljudima jest drugačiji, no tekstura nije bitna, a neki savršen model ne postoji. 

Pročitajte više